Der skal ske mirakler, hvis politikerne i sidste øjeblik skulle finde på at redde Gellerupscenen. Mandagens møde i byrådet økonomiudvalget gav nogle justeringer, men ikke på Gellerups teater, og det betyder med 99 procent sikkerhed, at det mister tilskuddet fra 1. januar 2013. Det afgøres på torsdag i byrådet.
Men Gellerupscenen giver ikke op trods de manglende 3,2 mio. kroner i årligt tilskud fra Århus Kommune. Teatret vil kæmpe for at bestå. 
"Vi vil arbejde med andre finansieringer og med nye samarbejdsformer. Vi vil nok skifte adresse, hvis ikke Århus Kommune vælger at eftergive den million, vi betaler i årlig husleje til Århus Kommune, en af de dyreste huslejer, som en århusiansk kulturinstitution giver. Men vil bestå, for vi er jo nærmest skrevet ind i Helhedsplanen," siger Bo Cornelius fra Gellerupscenens ledelse. 
Vi er bitre
Er I  bitre?
"Ja, meget! Det er en speciel situation, byrådet har sat os i. De gange, hvor byrådet har lukket en kulturinstitution, har de udpeget andre til at føre dens opgaver videre, men der er ingen vil at videreføre det integrationsarbejde eller det uddannelsesarbejde, vi står for. Vi er  bitre over, at der ikke er større politisk opbakning til det."
Gellerupscenen har i den seneste tid fået støtte fra en række parter, og han hæfter sig især ved Kvindemuseet og Den Jyske Opera, der i åbne breve har beskrevet, at Gellerupscenen ikke kan undværes.
"De to er måske nogle af dem, som vi skal arbejde videre sammen med,"  tilføjer Bo Cornelius. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.