Det er fredag formiddag, og 14 kvinder i forskellige aldre er samlet i Laden til zumba. Den hurtige musik pumper ud i lokalet, og koncentrerede kvindeansigter er rettet mod instruktøren, der gennemgår trinene med forbløffende lethed.

Undervejs er der udover koncentrationen også masser af smil at se, for zumba, som er en blanding af forskellige danse fra Sydamerika og fitness, er sjovt. Det synes bl.a. Helle, en af de dansende kvinder som er mødt op, og hun nævner også den hyggelige atmosfære: ”Her er en god, pjattet stemning, man bliver lidt lalleglad af det.”

Humørfyldt træning
Kvinderne griner og småsnakker imellem numrene. Humøret følges af pulsen, som lynhurtigt kommer op, for tempoet i zumba er højt. Og kombineret med dansetrin, som af og til er en smule komplicerede, resulterer det i fnis fra flere af kvinderne, men de giver ikke op og forsøger ihærdigt at følge med til de dunkende rytmer.

Helle har været med helt fra første gang og har helt sikkert tænkt sig at fortsætte. Hun mener, at der generelt mangler tilbud for kvinder i dagtimerne og er derfor glad for denne mulighed.

”Man får rørt sig, og det foregår på et plan, hvor alle kan være med, i forhold til hvis det foregik i et fitnesscenter. Her opdager man, at man ikke er den eneste, der ikke kan finde ud af det, og det giver en god stemning!”

Ikke svært
Instruktøren Rosita Ahmadian insisterer dog på, at zumba ikke er svært, hvis man bare lærer trinene, og hun roser deltagerne for, hvor dygtige de er. Og som en af deltagerne bemærker: ”Hvis jeg ikke lige kan følge med, så danser jeg bare lidt for mig selv!”

Er du kvinde og har lyst til at prøve zumba, kan du også møde op til de gratis timer, som er arrangeret af Sundhedscaféen, hver fredag i Laden kl. 10-11.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.