I lokalerne over Laden i Toveshøj holder Sundhedscaféen til. Her tager projektleder Helle Dybdal Jensen imod til en snak om tal fra Center for Folkesundhed, der viser, at 50 procent af beboerne i Gellerup og Toveshøj har et højt stressniveau.

”De væsentligste årsager til stress, som det ses hos dem, der gør brug af Sundhedscaféen, er bekymringer i forhold til hjemlandet og bekymringer for børnene,” siger Helle Dybdal Jensen. ”Der er ikke noget, der tyder på, at det er et selvstændigt spørgsmål om økonomi, der gør udslaget. Men det er flere forskellige faktorer, der spiller ind.”

Sundhedscaféen kan tilbyde et personligt sundhedstjek omkring den selvoplevede sundhedstilstand. Er der for eksempel problemer med at sove om natten eller problemer med at overskue sin tid, kan samtalen komme ind på, hvad stress er, og hvilke redskaber, der kan være virksomme.
Find videre i systemet
”Det kan sagtens være, at hjælpen går ud på at finde videre i sundhedssystemet, og at det er bedst at komme til egen læge,” påpeger Helle Dybdal Jensen og fortsætter: ”Mennesker, der er ramt af svære symptomer på posttraumatisk stress, sender vi videre til egen læge, som så kan formidle kontakt til Center for Krigstraumer.”

Målet for Sundhedscaféen er en generel højnelse af folkesundheden i området og en styrkelse af livsglæden. Der er åbent i Sundhedscaféen i Tousgårdsladen hver onsdag kl. 13.00 – 15.30. Alle beboere i Gellerup og Toveshøj er velkomne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.