Somalierne i Aarhus er på vej væk fra klient-rollen og ind i medborgerskabet. De vil arbejde med integration, samfundsforståelse og medborgerskab, for de ønsker ikke at blive opfattet som dårligt integrerede.
Det er baggrunden for en temadag lørdag (29. oktober) i Foreningernes Hus Gellerup, som der den første af flere temadage. Det Somaliske Fællesråd i Danmark står bag, og en af arrangørerne, Said Abdille, venter over 50 deltagere.
"Den demokratiske udvikling sker indefra – fra beboerne og lokalsamfundets ressourcer. Vi vil lave en række temadage, hvor vi tager udgangspunkt i foreningens integrationsindsats "Fra parallelsamfund til medborgerskab", siger Said Abdille, som er medlem af Integratinsrådet i Aarhus.
Der er disse indlæg på temadagen:

  • Integration i praksis – ved Said Abdille
  • Fra parallelsamfund til medborgerskab – ved Ali Nuur
  • Forældresamarbejde – ved Mohamoud Khalif
  • Ligebehandling af handicappede – ved Ahmed Mohamed Elmi
  • Hvordan kan vi undgå ghettodannelser – ved Helle Hansen
  • Somaliske kvinder og samfundets udvikling – ved Ambaro Hashi

Temadagen varer fra kl. 16 til 19 og slutter med diskussion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.