Eleverne på Lykkeskolen kom ikke med i dette års valg til ungebyrådet. Først til næste år vil de blive inviteret til at deltage i valget. Sidste år og i år gjaldt valget kun for Tovshøjskolen og altså hverken ungdomsklubben eller den private Lykkeskolen.
"Vi er faktisk interesseret i at komme med," siger skolesekretær Khaled Mansour fra Lykkeskolen. På skolen kunne de ikke helt forstå, hvorfor de ikke var med til valget i år – var det mon fordi det er en privatskole?
"Vi har elevråd på skolen, og vi arbejder med demokrati, så vi har interesse i at deltage," understreger Khaled Mansour.
Hvor hører skolen hjemme?
Gellerup.nu har forsøgt at finde ud af, hvorfor Lykkeskolen ikke måtte deltage i valget. Det første problem opstod ved, at Lykkeskolen åbenbart hverken hørte til Gellerup-distriktet eller Silkeborgvej-distriktet.
Sabrin Al-Zaid, som koordinerer Gellerup-valget, sagde til portalen, at Lykkeskolen hører til Silkeborgvej. Det samme oplyste Signe Christiansen fra Århusungdommens Fællesråd, som fungerer som sekretær for ungebyrådet.
Men det afvises af koordinatoren for Silkeborgvej-distriktet, Michael Stevens. Han oplyser, at Lykkeskolen hører til … Gellerup! Geografisk er Lykkeskolen da også mere hjemmehørende i Gellerup end i "Silkeborgvej".
I Gellerup er det lederen af Gellerup Ungdomsskole, Henning Winther, som sammen med Sabrin Al-Zaid står for valget af unge. Han er med på, at Lykkeskolen hører til deres distrikt, men skolen er ikke blevet "glemt", og heller ikke hans egen ungdomsskole var med i år:
"Vi har været nødt til at prioritere inden for det givne budget. Det er er tung og langsommelig proces at lave valg i et område, der aldrig har lavet det før, så vi satte alt på at få opbygget relationen til Tovshøjskolen. Vi tager klubber og Lykkeskolen med til næste år," lover Henning Winther.