Eleverne på Lykkeskolen kom ikke med i dette års valg til ungebyrådet. Først til næste år vil de blive inviteret til at deltage i valget. Sidste år og i år gjaldt valget kun for Tovshøjskolen og altså hverken ungdomsklubben eller den private Lykkeskolen.
"Vi er faktisk interesseret i at komme med," siger skolesekretær Khaled Mansour fra Lykkeskolen. På skolen kunne de ikke helt forstå, hvorfor de ikke var med til valget i år – var det mon fordi det er en privatskole?
"Vi har elevråd på skolen, og vi arbejder med demokrati, så vi har interesse i at deltage," understreger Khaled Mansour.
Hvor hører skolen hjemme?
Gellerup.nu har forsøgt at finde ud af, hvorfor Lykkeskolen ikke måtte deltage i valget. Det første problem opstod ved, at Lykkeskolen åbenbart hverken hørte til Gellerup-distriktet eller Silkeborgvej-distriktet.
Sabrin Al-Zaid, som koordinerer Gellerup-valget, sagde til portalen, at Lykkeskolen hører til Silkeborgvej. Det samme oplyste Signe Christiansen fra Århusungdommens Fællesråd, som fungerer som sekretær for ungebyrådet.
Men det afvises af koordinatoren for Silkeborgvej-distriktet, Michael Stevens. Han oplyser, at Lykkeskolen hører til … Gellerup! Geografisk er Lykkeskolen da også mere hjemmehørende i Gellerup end i "Silkeborgvej".
I Gellerup er det lederen af Gellerup Ungdomsskole, Henning Winther, som sammen med Sabrin Al-Zaid står for valget af unge. Han er med på, at Lykkeskolen hører til deres distrikt, men skolen er ikke blevet "glemt", og heller ikke hans egen ungdomsskole var med i år:
"Vi har været nødt til at prioritere inden for det givne budget. Det er er tung og langsommelig proces at lave valg i et område, der aldrig har lavet det før, så vi satte alt på at få opbygget relationen til Tovshøjskolen. Vi tager klubber og Lykkeskolen med til næste år," lover Henning Winther.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.