En midlertidig moske? Gellerupscenen? Musiksted?
Der tegner sig nu helt nye muligheder i Gellerup, idet Gellerupparken køber Tousgården af Brabrand Boligforening. Afdelingsbestyrelsen har netop sagt ja til en aftale med boligforeningen om at overtage den nuværende administrationsbygning cirka ved årsskiftet.
Afdelingsformand Helle Hansen:
"Vi ved endnu ikke, hvad "Gården" skal udlejes til, men vi har i flere år talt om at overtage bygningen. Lokalerne skal udlejes, og vi har helt løst snakket om, at det kunne måske blive en moske, hvis moskeforeningen er interesseret. Det kunne måske også huse Gellerupscenen og blive et musiksted. Det er først noget, vi skal undersøge nu, og vi har ikke talt med mulige lejere om det endnu."
Hun understreger, at købet er helt udgiftsneutralt for beboerne – det vil sige, at det ikke påvirker deres husleje. 
Gellerupparken skal ikke have "nye" penge op af lommen for at overtage Tousgården. Afdelingen har fået erstatning for den nedbrændte Børnehaven Viben, og i stedet for at bruge pengene på en ny institution synes man det er mere interessant at købe Tousgården. Det er helt i tråd med Helhedsplanen, at der ikke skal bygges en ny børneinstituion – børnene er forlængst genhuset andre steder. Restbeløbet op til købsprisen bliver et lån.
Det er endnu ikke beregnet, hvad det skal koste at leje Tousgården.
Væk fra utilstrækkelige lokaleforhold
Personalet i boligforeningens administration har længe døjet med utilstrækkelige lokaleforhold og flytter derfor ud af "Gården" og til Rymarken, halvanden kilometer fra den nuværende administration. Det sker sandsynligvis til årsskiftet, hvor Brabrand Boligforening lejer sig til 1500 kvadratmeter kontorlokaler.
Man havde først analyseret på flere andre muligheder, herunder at ombygge Tousgården. Men det vil ikke være hensigtsmæssigt, siger analysen.
Ved at indgå i et lejemål får medarbejderne bedre fysiske forhold, men som lejer får man også frihed til andre muligheder på længere sigt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.