Efter dialog med sammenslutningen AarhuSomali har Legeland trukket deres forbud mod somaliere tilbage, men episoden har stadig udstillet somaliere som en uansvarlig befolkningsgruppe for hele Danmark – et forkert billede, som ikke forsvinder ud af folks bevidsthed lige med det samme.

Det mener Ilham Khalif Mohamed, der er formand for foreningen Familienetværk i Toveshøj.

”Vi var mange børn og forældre, der tog til Legeland for at hygge os, men det fik en kedelig afslutning med store konsekvenser. Somaliere fik en kollektiv straf og blev udstillet for hele Danmark som nogle, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, selvom det kun var nogle få personer, der lavede balladen. Hvorfor skulle det gå ud over uskyldige mennesker?” spørger Ilham Khalif Mohamed.

Somalisk Fællesråd: Ramt ved siden af
Det Somaliske Fællesråd mener også, at episoden er med til at stigmatisere somaliere, der ikke har noget med sagen at gøre.  

”Det store flertal af herboende somaliere er ordentlige samfundsborgere, som overholder love og regler. Somaliere består af vidt forskellige grupper af mennesker, derfor er det uheldigt, at ejeren af Legeland i Gellerup dømmer alle over en kam. Ejerens udtalelse om, at somaliere ingen adgang har ramt helt ved siden af. Det er en grov antagelse og en overdrevet generalisering, når forlystelsesejeren generer flertallet af de 4.000 århusianske somaliere på denne måde. Løsningen på problemet vil aldrig være at diskriminere alle af somalisk herkomst,” skriver Det Somaliske Fællesråd i en pressemeddelelse.

Selvom episoden nu er blevet løst og forbuddet trukket tilbage, er der enighed blandt somalierne om, at sagen er med til at fordreje danskernes billede af den somaliske befolkning, og det skader somaliernes selvværd og modarbejder god integration.
Det Somaliske Fællesråd arbejder målbevidst med integration og somaliernes rolle i samfundet – og der er på søndag indkaldt til en ny temadag om emnet.
Se satirikerne Wulf og Morgenthalers kommentar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.