Nye gode tider i Gellerup kan ikke stå alene – der skal laves noget spin omkring det. De gode historier skal ud til alle århusianere, foreslog en tværfaglig akademisk en gruppei weekendens ide-seminar Cowi Rethink.
Det vandt fem-personers gruppen på. Og scorede derved en studietur til Dubai. De ville ikke bare sætte een aktivitet i gang, men fire:

  • SpinGroupGellerup
  • Street of Light
  • The Cooperative model
  • Gellerup Farming

Spin-gruppen skal bruge nye kommunikationskanaler, så Gellerups fremtidige historier udbredes til aarhusianerne på. En ide er at udvikle et app til mobiltelefoner med arrangementer, historier mv.
Street og Light tager udgangspunkt i den vedtagne Bygaden. Gaden skal fungere som Gellerups nye vartegn i kraft af lysende kunst og arkitektur skabt af internationale kunstnere, arkitekter og lokale kræfter. Lyset symboliserer en ny start og skaber tryghed. Energien skal komme fra bæredygtige energikilder.

The Cooperative Model er vinderforslagets tredje redskab og er et slags betalingsfællesskab, der giver mulighed for, at investorer kan købe delejerskaber af iværksættervirksomheder. En del af indtjeningen går tilbage til fællesskabet. Idéen skal skabe et stærkt incitament til at fremme vækst og udvikling i Gellerup.

Fjerde og sidste element er initiativet Gellerup Farming. På toppen af Gellerups blokke, skal der nemlig være haver, som beboerne kan dyrke og nyde. Haverne kan desuden give afgrøder, der kan sælges fra små boder. Idéen tager udgangspunkt i at egne haver er et ønske blandt flere af de kvinder, som de unge talte med i løbet af RETHINK weekenden.
To fra vindergruppen forklarede i Østjyllands Radio, at branding er vigtig for at skabe økonomisk vækst. De mange resurser i bydelen skal kommunikeres ud, og de to fortalte radioens studieværter, at det også handler om, at så skal journalisterne lade være med at kalde Gellerup for en "ghetto".
Andre forslag
De andre fire grupper præsenterede også en perlerække af forslag til vækst i Gellerup. Eksempelvis:

  • Biografen Vest for Paradis
  • E international skole og børnehave, hvor hovedsproget er engelsk
  • Tilbyd virksomheder at etablere sig på tagene af Gellerup – gratis. Til gengæld skal de ombygge og -skabe tagene, så de kan bruges til andre formål bl.a. til gavn for beboerne
  • Udnyt tagene og den formidable udsigt ved at bygge drivhuse, som lyser i mørke. De skal blive byens nye vartegn og gå i interaktion med Your Rainbow Panorama i midtbyen.
  • Multikulturelt center
  • Gellerup Central Park – som skabes ved at åbne op fra Edwin Rahrs Vej og ind til det grønne område, hvor der skal være en markant, arkitektonisk bygning – et multikulturelt center til alle slags aktiviteter, hvor der kan etableres etniske restauranter.

Læs mere om Cowi Rethink

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.