Ved dialogmødet i Foreningernes Hus i Gellerup var der 70 nysgerrige gæster med forskellige modersmål. Unge fra området fortalte om, hvad Gellerup havde givet dem, og hvordan de kunne bruge denne erfaring i deres fremtidige liv.

Værdier sætter perspektiv
Imam Abdi Aziz Mowlanaa indledte mødet med sætningen: ”Islams budskab til unge er, at de skal gøre noget godt, fordi de har kraft og energi.” Pastor Hanne Jul Jakobsens budskab var, at mennesket er skabt værdifuldt, og at vi har ansvar for det skabte og at anvende det i fællesskabet.

Hun sagde: ”Tidsånden med karriere, prestige og penge er turbulent. Derfor skal vi holde fast i fællesskab og respekt.”

Malene Fenger Grøndahl, medforfatter til bogen ”I Danmark er jeg født….”, styrede mødet. Hun fokuserede på, hvad mødets gæster kan lære af de unge i bevægelse.

I panelet var Janni Nielsen, som er antropolog og koordinator i Red Barnet ungdom. Hendes pointe var, at unge har indflydelse, og at de vil tages alvorligt.

Senay Arikan og Gellerup

Senay Arikan var også i panelet. Hun er medlem af Nydansk Ungdomsråd og cand mag i politisk filosofi, og hun arbejder med at skaffe fritidsjobs i Gellerup.

Hun sagde: ”Demokrati er vort fundament, og nydanskere skal også vælge, og ved at tage ansvar skaber man identitet og stabilitet”. Kernen i hendes budskab var, at Gellerup er globaliseret, og at det er inklusion i eget område, da inklusion har fokus på de kompetencer, ideer og livssyn, der er med til at skabe dynamik i et område med mangfoldighed. I Gellerup er der 86 nationaliteter.

Senay Arikan sagde, at Gellerup er som et eventyr. Man har udlængsel og man vender tilbage.

I 7. klasse skiftede hun skole til Vibyområdet. For hende var det en udfordring at tage bussen til sin nye skole. Og nu er hun tilbage som medlem af panelet. Senay Arikan har ni søskende, otte søstre og en bror. Hendes synspunkt på drenge og piger er, at det er lettere at være pige i Gellerup er en af ni piger i sin familie. Piger udvikler deres kvindeidentitet i familien, mens drenge mere har en magtkamp, fordi de har mistillid til systemet.

Panelets budskab
Budskabet er også en opfordring til medierne om, at de ikke kun skal skrive negative historier. Desuden er det vigtigt, at organisationerne i Aarhus Vest skal være med til at skabe tillid blandt beboerne i området.

Ditte Solgaard er tidligere beboer fra Gellerup: ”Mit hjerte banker for Gellerup.”  Hun har nydt mange gode måltider i globalt samvær, hvilket er et vigtigt værktøj, når man vil nedbryde fordomme. Alt sammen bygget op på tillid som fundamental værdi.

Der var gave til deltagerne, som fik bogen ”I Danmark er jeg født………”

Fakta: Dialogmøder i Gellerup
3. oktober: Børneliv i Aarhus Vest
15. november: Verden set fra Aarhus Vest – unges perspektiver
6. december: Lov og Ret i Aarhus Vest

Yderligere information
Sognepræst Hanne Jul Jakobsen
hanne@juljakobsen.dk
tlf.: 29299665

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.