200 gæster, heraf en masse børn, dukkede op til Bayramfest i den store sal i Foreningernes Hus lørdag den 19. november.  Brabrands Kvindeforening slog dørene op kl. 13 til en overflod af sceneoptræden, mad og tyrkisk musik og dans.

Husets store sal var fyldt med glade tyrkiske mødre, der havde taget strålende eid-tøj på som kjoler og fine tørklæder. Kvinderne sidder i en fin orden, hvor de samtidig holder øje med deres børn, der opfører sig pænt og virker velopragede.
Kvindeforeningen fejrer hvert år ”Bayram”, der er den anden muslimske eid, hvor man ofrer og holder fest, siger Sema Kilic, der er næstformand i kvindeforeningen.

Foreningen har 40 aktive medlemmer og omkring 45 andre kvinder, der støtter foreningen og deltager i diverse aktiviteter sammen med deres børn.
Festens underholdning bestod af entertaineren Vaysal Inam, der var taget hele vejen fra Hamburg til Gellerup med sit one-man-show. Efter en varm velkomsttale startede han ud med en traditionel tyrkisk rotationsdans, der er kendt som ”Dervish-dans”. Ifølge traditionen formidler han Guds ånd ved rotationerne.
"Det er børnene, der er festens centrum ved Bayramfesten,” fortæller Sema Kilic.
Rart med underholdning udefra
”Det var dyrt at få Vaysal Inam til at komme herop fra Tyskland, men det er rart, at der er styr på underholdningen. Det giver os arrangører mere tid end de andre år, hvor vi stod for alle dele af arrangementet,” siger Sema Kilic.
Inden pausen og den overdådige buffet nåede Vaysal Inam også at agere julemand – Hodja Nasser Al-din, der en kendt folkelig figur i den tyrkiske Bayram tradition.
Samvirket i Gellerup og Toveshøj havde betalt udgiften til entertaineren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.