Det er en temmelig kold novembereftermiddag i Gellerup, og bladene er faldet af træerne. Vejret er gråt og trist. Hvis man blot stresser gennem området, kan det være svært at se noget liv i området – imidlertid er der et væld af ”untold stories” – og nu tænker vi os lidt tilbage i 2011.

Oktober
Børn løber rundt og spiller fodbold på den lille fodboldbane med de små mål, snart er der børn, som står og roder med cykler, og familierne sidder og hygger sig – ja, kvinder sidder ligefrem diskret og ammer deres børn.

Man kan ske at være heldig at blive inviteret med til hyggen. På den måde fornemmes det udenlandske sammenhold mellem familierne.

”Altså, i vestlig kultur har man familier splittet op i alle mulige landsdele – vi holder sammen og er tætte,” siger en palæstinensisk mand på den sidste sommerdag, den 2. oktober Han har budt på falafel og sodavand og sidder med sin kone, sin svigermor og en del øvrige slægtninge.
Den palæstinensiske families indbyrdes tillid og harmoni er slående, og som dansker føler man sig meget velkommen i dette selskab – når man blot er open minded selv.

November
En novemberdag møder man et par, hvor af den ene stammer fra Palæstina, og hvor den anden er fra et centraleuropæisk land, hvor de begge er statsborgere. De fortæller lidt om, at de er kommet hertil for få måneder siden og nu har startet en lille butik i Hasle. De synes, at området er uroligt og bryder sig ikke om politibiler i fuld udrykning om natten.
Samtalen varer 10 minutter, og manden får et håndtryk, mens konen lægger hånden på hjertet og smiler. Man tænker, at den muslimske hilsen fra kvinder er meget smuk – faktisk på linie med den danske skik med varme knus.

”Liv” (af Anett Sällsäter  og Sean Ryan Bjerremand)

Solen står lavt over det vestlige Århus
vinden synger stille musik i træernes grene og blade.

Inde og ude på terrasserne sidder forældre og slapper af
nogle nyder en kop kaffe – andre sidder med vandpiben
ansigterne har sagt goddag til aftenen og dens mange kulører.
 
Nede på legepladsen løber drenge og piger rundt
– de spiller fodbold og leger ved gyngerne.

Nogle børn sidder på knæ og spiller et spil på kloaklågene
– de spiller om glaskugler.

Uden for nr. 13 hinker børn i forskellige aldre
– en gammel, dansk leg.
 
Yasmin, Abdullah, Jens og Ali kører rundt på deres cykler
og lille Hassan balancerer på det ydre af en trappesats ved P-pladsen.
 
Den stille musik af mangfoldighed
sænker sig over børnestemmerne
.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.