Det var ikke just "venlige panserbasser", der forleden foretog en ransagning i en klub for unge mænd. Den ene af drengene i "Fristedet" optog det hele med sin mobiltelefon, og nu er videoklippet lagt ud på både stiften.dk og bt.dk.
Klubben hedder Fristedet og huser unge mænd, hvoraf en del har været på kant med loven.
Du kan se klippet her
Optrinnet, hvor en betjent bruger udtrykket "I er små kriminelle røvhuller", har sat gang i debatten i medierne og på nettet. Og internt i politiet har de syv politibetjente, der ransagede "Fristedet", fået en skideballe for at oppiske stemningen med det rå sprog.
I debatterne er der omvendt også en del, der ikke kan se det forkerte i, at betjentene "taler med store bogstaver" som det beskrives på den højreorienterede debatside Uriasposten. I denne sag – som i alle sager med indvandrere – koger debatten helt over og udvikler sig hver gang til racistiske konklusioner om muslimer, der burde sendes hjem. 
På mere afdæmpede sider tales der om, at betjentene klart er gået over stregen og faktisk forværrer den allerede tilspidsede situation i Gellerup. På dindebat.dk hedder det eksempelvis:
"Spørgsmålet er hvem der skal være de store og fornuftige i sådan en sag, og få konflikten trappet ned i stedet for op. Og svaret må være, at det er politiet der bør være rustet til at kunne det. Og landet over ser man jævnligt fine eksempler på at politiet kan være rigtigt gode og professionelle til lige netop denslags konflikthåndtering. Ærgerligt at det er svipset i denne sag. Det må give det lokale politi lidt stof til eftertanke, så det gør det forhåbentligt."
For kort tid siden kommenterede afdelingsformand i Gellerupparken, Helle Hansen, udsigten til flere betjente i Gellerup. Da sagde hun, at "…det er vigtigt, at nye betjente bliver af ‘panserbassetypen’, som er rolige og gode til at snakke med folk, og som har personkendskab. Da vil de kunne forebygge uorden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.