Aarhus Kommune lover en hurtig dialog med Foreningernes Hus om den børneby, der planlægges på Nordgårdskolens grund. Måske kan det hele flaske sig, så begge parter kan blive tilfredse.
Det siger Lene Vestervang Olsen, som er projektleder for kommunens RULL-projeketer, som børnebyen hører under. Hun ønsker ikke at blande sig i spørgsmålet om en garanti til Foreningernes Hus om at blive, indtil et nyt beboerhus står klart, eller til en eventuel genhusning, for det er politikernes sag, understreger hun.
"Men det er besluttet, at vi tager en dialog med Foreningernes Hus, og det er godt. Hvis byrådet på onsdag godkender indstillingen, så skal vi først til at planlægge børnebyen. Vi har kun peget på Nordgårdskolens grund i vores indstilling, og vi forestiller os, at skolens bygninger fjernes i den rækkefølge, vi skal bygge. Så må vi se, hvordan vi kan gøre det og samtidig tilgodese Foreningernes Hus," siger Lene Vestervang Olsen.
Vi sætter os ned sammen
Men Foreningernes Hus frygter, at husets aktiviteter vil smuldre, hvis der går lang tid i uvidenhed – de ønsker en hurtig dialog?
"Det kan de også få. Det første vi gør, hvis byrådet siger ja, det er at sætte os ned sammen med de mennesker, som beslutningen berører."
Så foreningerne behøver ikke at være pessimistiske?
"Nej, det mener jeg ikke," siger projektlederen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.