Julehyggen er i bogstaveligt forstand i højsædet ved Ladens Bankospil onsdag aften, hvor bankoopråber Svend Abildtrup iklædt en kæmpe rød nissehue trækker numre op af posen: ”Nummer 5, nummer 34, nummer 29….”

Rundt ved bordene sidder mere end et halvt hundrede trofaste bankospillere koncentreret om at lægge brikker på pladerne. På trods af juletravlheden har de fundet vej til julebankospillet, som i anledningen af højtiden både har chokoladenisser som gevinster på lodderne og lækker ris a la mande til salg i pausen.

Hver onsdag i over 20 år
Ladens bankospil har eksisteret i mere end tyve år, og flere af spillerne kommer fast hver eneste onsdag året rundt for i en tre-fire timer at forsøge at få brikkerne til at falde på plads, så pladen kan blive fuld og der kan råbes: ”Banko”.

Gunni Nymann, der sælger spil og lodder, har været frivillig i over 20 år, hun sidder ved indgangen ved siden af Conny Jepsen, bankoforeningens kasserer gennem de seneste 3-4 år. Begge damer har helt styr på deres egne tavler, samtidig med at de sørger for, at alle spillerne får købt rigeligt ind af de mange forskellige andre spil, som foregår både før, under og efter de ordinære 30 bankospil om først en række og siden pladen fuld.

Byens billigste bankoplader

Svend Abildtrup, der også er bankoforeningens formand, fortæller, at Ladens Banko har byens billigste bankoplader til syv kroner stykket, og så er der rabat, hvis man køber mere end fem plader. Cirka 20 frivillige hjælpere i foreningen er med til at sikre, at bankespillet hver onsdag kan løbe af stablen. Og mange er friske til at tage en tur ud på gulvet for at råbe vinderpladen op, når der er en, som heldig og råber ”Banko!”.

Der må pulses
Og ved Ladens banko er de rygende bankospillere så heldige, at de får lov til at ryge. Her har nemlig en ordning, der hedder at fri rygning efter spil 8 og indtil pausen slutter. Og fra efter spil 23 og indtil spillet er slut, er det igen tilladt at tænde rygepindene.

Ladens bankospil åbner igen onsdag den 4. januar 2012 – og som hver onsdag tyvstarter de spilleglade bankofolk med pausebanko hvert kvarter allerede fra kl. 17.00, så de er varmet op, når det rigtige spil starter kl. 18.00.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.