Så er usikkerheden overstået. Landsbyggefonden har bevilget de ansøgte 600 mio. kr. til at starte helhedsplanen i Gellerup og Toveshøj for. Bevillingen sætter nu gang i en række processer, og den første er tryghedsgarantien.
"Det er en super julegave, som betyder, at vi nu kan iværksætte tryghedsgarantien for beboerne i de blokke, som skal rives ned. De kan begynde at flytte i første kvartal 2012," siger direktør Torben Overgaard, Brabrand Boligforening til JP Århus.
"Samtidig kan vi gå i gang med etablering af den store bygade fra Bazar Vest til City Vest samt de øvrige store hovedlinier gennem Gellerup fra Ringvejen – bl.a. vejen gennem en blok på Gudrunsvej, så Gellerup åbnes for resten af byen," siger han til avisen.
En milliard plus privat investering
Bevillingen fra Landsbyggefonden kommer samtidig med meldingen fra Århus Kommune om, at over 500 kommunale arbejdspladser skal flyttes til Gellerup, når et nybygget kontorhus står færdigt i 2015. Dermed er der taget to markante afgørelser, som skal sætte fart i helhedplanen, og beløbsmæssigt vil de to bevillinger runde en milliard kroner.
Ifølge Brabrand Boligforenings hjemmeside er en del investorer interesserede i at investere i Gellerup-området i forbindelse med helhedsplanen. Der er i området udlagt omkring 300.000 kvadratmeter, som vil kunne udstykkes til erhverv, kontor mv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.