Alle piger og kvinder skal have mulighed for at gå til svømning uafhængigt af alder.

Derfor besluttede Den Aktive kvindeforening at arrangere kvindesvømning en dag om ugen, så også tildækkede kvinder kan deltage i svømning, hvilket de normalt ikke kan.

Et problem opstod, da vi ikke kunne finde kvindelige livreddere til at passe svømmehallen hver søndag. Dette problem skulle dog ikke være en barriere for vores ønske om at starte kvindesvømning. Sportsafdelingens leder i foreningen, Wissal El-Arid, havde et brændende ønske om at uddanne et antal unge kvinder, og med en stor indsats af sportsafdelingen i samarbejde med nogle ildsjæle i området bl.a. Walid Mahmoud fra Ramallah spejder, Ahmad El Ahmad fra Al- Nour Ungdomsforening og Gordon Roberts fra fritidspatruljen, lykkedes det med stor succes. Her bestod syv muslimske piger bassinprøven, som var afgørende for at opnå livreddertitlen.  
Det var ikke nemt at blive oplært til at redde liv. Der var en del udfordringer som pigerne undervejs måtte klare, men intet er jo nemt i starten, og man skal arbejde hårdt og presse sig selv, for at opnå et godt resultat.
Kvinder med tørklæde kan redde liv
En af de største udfordringer var at overbevise samfundet om, at kvinder med tørklæde sagtens kan redde liv. DGI var dog meget tvivlende og satte pigerne på et ”for-kursus”, for at vurdere, om det var besværet værd. Her besluttede DGI med største overbevisning, at det godt kunne lade sig gøre.

Nogle udfordringer som pigerne mødte på deres vej, var bl.a. at lære at springe på hovedet, dykke 10 meter under vandet og åbne øjnene mens man svømmer. Takket være den lidt skrappe, men dog motiverende og kærlige træner og selvfølgelig deres egen indsats lykkedes det at blive klar og motiveret til prøven – og bestå!

Denne succes har alle lært noget af, især de unge livreddere. De har indset, at alt hvad man vil opnå, er muligt, hvis bare man tror på sig selv og kæmper nok for det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.