Efter to et halvt år som husmand i Tousgårdsladen tog Anja Raithel i ugen op til jul afsked med brugerne i beboerhuset. Den populære husmand har nemlig fået et og nyt spændende arbejde som leder af Aarhus Billedkunstcenter, som åbner på Godsbanegården til marts.

Mange beboere og brugere af beboerhuset mødte frem til afskedsreceptionen for at sige pænt farvel til Anja Raithel, som håber at kunne bevare kontakten med vestbyen via sit nye job.

En af grundene til, at Anja Raithel søgte væk fra Tousgårdsladen, var at stillingen som husmand i Laden i forbindelse med sidste års sparerunde fra oktober blev beskåret til en deltidsstilling.

Glædelig nyhed: deltidsmedarbejder

Men umiddelbart inden juleferien modtog beboerhuset den glædelige nyhed, at Bikubenfonden de næste to år gerne vil være med til at sikre, at der kan ansættes en deltidsmedarbejder, som skal være med til at igangsætte en bred vifte af gratis fritidstilbud i beboerhuset.
 
Så det var en glad Anja Raithel, der sammen med bestyrelsen for beboerhuset og de mange frivillige hjælpere kunne glæde sig over julegaven.

Anja Raithel, der er uddannet mag. art i Kunsthistorie fra Aarhus Universitet, har før jobbet som husmand gennem ti år været med til at gennemføre forskellige udstillingsprojekter med lokal, national og international samtidskunst.

Og Godsbanen i Aarhus midtby skal i fremtiden være et produktionscenter for billedkunst, scenekunst og litteratur, hvor Anja Raithel hos Aarhus Billedkunstcenter skal arbejde for at formidle kunst og synliggøre kunstneres vilkår og potentialer. Det kan blandt andet ske ved lave samarbejder mellem kunstnere, kuratorer og institutioner og skabe rammer for større projekter, der også inkluderer lokale miljøer.
Så det er nok ikke sidste gang, at vi møder Anja i vestbyen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.