Somaliere i Gellerup og Toveshøj er med til at hindre, at unge somaliere bliver radikaliserede og kommer ind i fundamentale islamistiske miljøer. Det sker blandt andet ved lektiecafeer og sportsaktiviteter.
"Det er vigtigt, at det somaliske samfund i Danmark engagerer sig mod ekstremisme. Vi arbejder for, at de unge uddanner sig og bliver en del af det danske samfund, og samtidig forsøger vi at forhindre, at de unge ryger over i kriminalitet og radikalisering. Vi prøver at nå de unge ved at vise engagement i deres liv og lade dem møde rollemodeller, der har taget en uddannelse," siger formanden for Somalisk Forbund i Gellerup, Abdifatah Ali Hirzi, til Kristeligt Daglad. Hirzi er selv uddannet ingeniør.

Han mener, at det frivillige projekt kan være en medvirkende årsag til, at kriminaliteten i Gellerup Parken er faldet med 30 procent de seneste år.
100 somaliske børn i lektiecafe
Mere end 100 somaliske børn i Gellerup får tilbud om lektiehjælp og sportsaktiviteter i Somalisk Forbunds lokaler på Bentesvej. Samtidig holder foreningen møder med forældre om temaer som radikalisering, kriminalitet og sundhed.

Lektiehjælpen og forældremøderne i Gellerup er blot et af de initiativer, som somaliske foreninger over hele landet sætter i værk for at styrke integrationen blandt deres landsmænd og forebygge radikalisering blandt unge.
Nuur satte radikalisering på dagsordenen
Ali Nuur, der er tidligere byrådsmedlem for Venstre i Aarhus Kommune, har i flere år forsøgt at sætte diskussionen om radikalisering på dagsordenen i det somaliske miljø, og han sporer også en voksende åbenhed.

"Ekstremisme er tabu at diskutere i nogle somaliske kredse. Men stadig flere familier erkender, at det er nødvendigt at tale om problemerne," siger Ali Nuur til Kristeligt Dagblad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.