Maj er en kvinde i fyrrene fra en nostalgisk by Söder, som er den ældste bydel i Stockholm. Her findes en gammel antikvitetsbutik opkøbt af hendes veninde, som spinder sig ind i mystiske omstændigheder. Tre kvinder spøger i butikken, og ved nærmere research, synes den tidligere indehaver ikke at eksistere. En gammel graver, der hævder at have været venner med denne indehaver, er et brik i dette forunderlige puslespil.

Er man en tålmodig læser, vikles man ind i et virvar af fortællinger på omtrent 500 sider om hekseri, mysticisme, tidsrejse og ikke mindst middelalderens historie, hvor kvinder som solgte gammelt brød kom til at forgifte folk. Konsekvens? Dødsdom i flammer!

Denne fiktive krimiroman med titlen Lad Heksene Flyve, forventes at udkomme til foråret og skrives af Anett Sälsätter Christiansen fra Toveshøj, som tidligere har lagt navn til bøgerne Brabrand 8220 og Inden Næste Solopgang.

Söder, er en mystisk bydel
Anetts svenske mor og danske far var på romantisk vis på en båd til Madeira,  som var fanget af stormen. Mens de mødte hinanden i forelskelsens varme, var båden savnet i tre dage og mistænkt for at være sunket. Og sådan blev Annett til og kom til at vokse op i den gamle bydel Söder, med sin nu afdøde mor.

Söder var et livligt men fattigt sted i middelalderen med små gader og handlende, som kom fra nord og syd. Bydelens historie har inspireret Anett meget i barndommen.

”Pas på, der må du ikke gå, og her spøger det, – sagde min mor, da jeg var barn,” fortæller Anett og får et glimt i øjet over minderne. ”Der var mange myter om Söder,” tilføjer Anett, som beskriver byen oprigtigt i sin bog. Det bedste i fortællingen er ifølge hende, at hun har researchet på byens historie omkring hekseri og kvindeundertrykkelse og flettet den ind i fiktion.

Hvem er disse mennesker?

Anetts liv er fyldt med maleriske historier, og hendes bog er en smeltedigel af fortællinger inspireret fra oplevelser i livet.

Men hvem er de kvinder, som spøger i antikvitetsbutikken?
Hvem er den gamle indehaver, og hvem er denne graver?
… og ikke mindst, hvad indebærer Majs tidsrejse og hvor fører den hen?

Hvis man ønsker at få svar, må man vente tålmodigt lidt endnu til bogen udkommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.