Riv Hejredalskollegiet ned, ombyg en boligblok eller to – og byg derefter et ungdoms-campus med plads til 1000 studerende. Det vil give helhedsplanen en kickstart.
Det er visionen hos Brabrand Boligforening, og direktør Torben Overgaard luftede tankerne for boligminister Carsten Hansen (S), da han var på besøg i Gellerup.
Torben Overgaard forestiller sig, at en ny ungdoms-campus fylder trekanten ud mellem Hejredalsvej, Lottesvej og den kommende bygade. Ved at placere ungdomsbyggeri op til bygadens cafeer og butikker kommer der liv i gaden.
Men der er – ikke overraskende – en økonomisk udfordring for planen: kommunens økonomi. Kommunen skal efter reglerne indskyde 14 procent af byggesummen som grundkapital, og det er et åbent spørgsmål, om kommunen kan og vil stille med de penge.
Ifølge Århus Stiftstidende vil Brabrand Boligforening dog foreslå boligministeren en billigere model – en nedsættelse til syv procent.
"Jeg tror,at det er en forudsætning for, at vi kan lave et ungdomscampus. Aarhus Kommune har ikke ret mange penge, og det ligger indenfor boligministerens muligheder at nedsætte grundkapitalen," siger Torben Overgaard til Stiften. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.