Spejdere, klubfolk, kulturfolk, aktive i boligforeninger…. Der er foreløbig tilmeldt knap 40 af denne slags ildsjæle til et møde for dem selv – ildsjælene i det bebyggede miljø. 25 rare millioner kroner er med til at lokke dem med til et møde i Foreningernes Hus torsdag d. 19. januar kl. 16.30-20.30.
Aarhus Kommune og Realdania inviterer til inspirationsmødet, hvor alle kan komme og skabe netværk og få ideer til projekter, som man kan søge i Realdanias ildjælepulje.
I Gellerup vil puljen helt sikkert give nye ideer – og nogle af dem kan hænge sammen med helhedsplanen.
Når mødet holdes i Foreningernes Hus, hænger det ifølge arrangørerne sammen med, at huset har tradition for en stor frivillig indsats.

Borgmesteren: støt det frivillige arbejde
Borgmester Jacob Bundsgaard, der selv deltager på mødet, roser det nye initiativ:

"Vi har en vigtig opgave med at understøtte det frivillige arbejde, så det kan være med til at skabe nye muligheder og udvikle vores velfærdssamfund. Med den nye kampagne får vi skabt et forum hvor ildsjæle, foreninger og kommuner kan øge deres viden, udveksle erfaringer og styrke deres kompetencer."

Om baggrunden for kampagnen siger projektleder i Realdania, Christian Andersen:

"Frivillige ildsjæle har et enormt potentiale. De skaber liv i nye og gamle bygninger og er ofte drevet af indgående kendskab og stor kærlighed til stedet. Ildsjælene er med til at fastholde relationer og sammenhæng i lokalsamfundet. De er levende beviser på borgerengagement, og de skaber en merværdi, som langt overstiger den frivillige arbejdsindsats, de lægger i projekterne."
Tilmelding og omtale her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.