Somalierne i Århus blev i november udsat for en større mediestorm, fordi en lille gruppe somaliere kom op at toppes i et legeland i Brabrand. Legelandet blev lukket for samtlige somaliere, men det var racediskrimination, så Legelandets ejere måtte åbne det igen.
Siden november har mange af somalierne tænkt på, hvordan de kan undgå, at lignende situationer kan opstå – at en lille affære pludselig kommer til at ramme samtlige somaliere, fordi folks fordomme får en ekstra tak.
Nogle af somalierne har gjort mere end at tænke: de har netop holdt møde i Gellerup for at diskutere sagen fremadrettet. 43 deltog, herunder et par arabere, ellers var de alle somaliere. Efter mødet fortæller en af initiativtagerne,  Awil Abdi Farah Ade :
"Vi samlede somaliere på tværs af foreningerne, og vi havde nogle gode diskussioner. Blandt andet om, at det er et problem, at de somaliske foreninger ikke samarbejder tilstrækkeligt. For eksempel var fire somaliske foreninger i kontakt med Legelandet for at få dem til at åbne op igen. Det var ikke godt."
"Vi havde gode diskussioner om dette, og vi skal holde flere møder, hvor vi diskuterer videre. Vi mangler en fælles somalisk organisation og en fælles talsmand, som kan udtale sig, for eksempel når der er en mediestorm," siger Awil Abdi Farah Ade.
Men diskussionen gik også på, hvad somalierne selv kan gøre. Eksempelvis det, at manden i familien sjældent deltager i mindre børns legeaktiviteter, og det, at i det somaliske miljø har der været mange skilsmisser. Begge dele så man virkningen af i Legelandet, idet kvinderne var i klart overtal blandt de voksne.
"Diskussionen gik på, at børnene har bedst af, at både faderen og moderen er der til at sikre en god opdragelse," fortæller Awil Ade.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.