Her i den mørke vintertid er det ikke lige de sædvanlige fritidspatrulje-aktiviteter tirsdag og torsdag, der trækker børnene i Gellerup og Toveshøj. Derfor lukkes de ned indtil foråret, og i stedet kommer der ture ud af området og særlige arrangementer for de 4 til 12 år børn hen over vinteren.

"Vi har spurgt børnene, hvad de helst vil i denne mørke vintertid og er kommet frem til nye initiativer. Hold øje med vore medier og se efter ophæng i opgange om de kommende sjove arrangementer," siger Fritidspatruljens leder, Gordon Roberts. Han sætter snart overskrift og dato på det næste arrangement.

Fritidspatruljen går ud på, at lokale, unge legeinstruktører på 15-18 år skal lokke områdets børn på 4-12 år ud af lejlighederne. De i alt 16 legeinstruktører er nøje udvalgte unge kvinder og mænd fra forskellige etniske grupper, der har gennemgået et todages kursus om lege og sportsaktiviteter samt pædagogik.

"Ligesom sidste år forventer vore legeinstruktører, at hver uge fra marts til og med oktober vil op mod 120 børn tage del i aktiviteterne," siger Roberts. I år er  der udendørs premiere i starten af marts.

”Det bliver sundt, sjovt og lærende for børnene at deltage i aktiviteterne og tage ved lære af de lidt ældre rollemodeller."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.