Der var stor anerkendelse af Foreningernes Hus i Gellerup, da borgmester Jacob Bundsgaard (S) indledte et inspirationsmøde om "Byggeriets ildsjæle". 
Den politiske anerkendelse faldt nøjagtig en måned efter, at byrådet besluttede at fjerne den skolebygning, hvor Foreningernes Hus befinder sig. Foreningernes Hus er kastet ud i usikkerhed, idet det er uklart, om Huset kan fortsætte på Nordgårdskolen, indtil et kommende beboerhus står færdigt i 2015. På byrådsmødet kunne borgmesteren ikke garantere, at Foreningernes Hus ikke kommer ud på en midlertidig adresse inden da.
Nå, men tilbage til inspirationsmødet, som Realdania holder flere steder i landet for at invitere ildsjæle til at søge deres del af 25 mio. kr. alt på tre år. Det var her, borgmesteren kom ind på huset, som var vært for dagen: Foreningernes Hus:
"Vi kan bruge Foreningernes Hus som eksempel på byggeriets ildsjæle. Huset giver en god ramme om foreningerne, som der er 35 af i huset. Det er noget, vi skal fastholde og udbygge."
Den sidste sætning lød næsten som et løfte til husets fortsatte beståen. Men igen: uden garanti…
Seminaret samlede op mod 70 ildsjæle fra mange byer i Jylland, som fik ideer til, hvordan de kan komme videre med egne ideer til projekter. Gellerup og Toveshøj var godt repræsenteret, og der var også et lille afsnit i oplæggene om Helhedsplanen. Den kom stadsarkitekt Gösta Knudsen ind på:
"Vi taler med Realdania (fond, som støtter det byggede miljø, red) som en række konkurrencer om pladsdannelser i Gellerup og Toveshøj. Det er eksempler på projekter, hvor vi skal have beboerne på banen til at give bud på, hvordan der skal se ud på pladserne foran deres lejligheder," sagde Gösta Knudsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.