Forleden var omkring 20 ungdomsorganisationer samlet for at debattere danskhed og forsøge at skabe fællesskab på tværs af organisationer.

Ifølge en af arrangørerne, Senay Arikan der er fra Ny-dansk Ungdomsråd, var mødet en succes og en meget positiv oplevelse. En af konklusionerne på mødet var, at danskhed er et meget vidt begreb og noget, som ikke er rodfæstet nogen steder.
En anden konklusion var, at danskhed opstår generelt, når man rejser.En af de deltagende fortalte om en rejse til Tyrkiet, hvor hun så en bil med dansk nummerplade. Hun blev så begejstret ved at se bilen og tænkte, at hun havde lyst til at finde dens ejere og drikke en kop te med dem.

Integrationen skal sejre
Mahmoud Halloum var også til stede til mødet, og han fortalte om sin identitet som både palæstinenser og dansker, og hvordan den ”dobbelte nationalitet” ikke kun er problematisk i Danmark, men at han også i Palæstina må høre på, at han ”snakker godt arabisk af en dansker at være”. En frustrerende situation, som desværre er virkelighed for mange.
Liv Holm Andersen, nyvalgt folketingsmedlem og integrationsordfører for De Radikale, sagde blandt andet, at medborgeren har et stort medansvar for at forme sit samfund, men når flest muligt deltager i dette, opstår det mangfoldige og demokratriske samfund.

Senay Arikan mener, at der skal være fokus på det, som det egentlig handler om, nemlig at vi alle skal behandles på samme måde, da vi alle er borgere i samme land og følger landets spilleregler. ”Organisationerne skal forpligte sig overfor hinanden, og derigennem kan integrationen sejre,” mener hun

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.