Gellerups beboere går imod en lang periode i selskab med byggekraner og gravkøer. Helhedsplanen kaster håndværkere ind i området de næste mindst 15 år, men livet skal jo gå videre imens. Og det bliver med fokus på børn og unge.
"For een ting er den fysiske helhedsplan. Noget andet er den boligsociale helhedsplan, som vi skal i gang med at søge Landsbyggefonden om. Og hvad er det, der brænder mest på, mens de store maskiner kører rundt? Det er børn og unge," sagde Anders Glahn fra Samvirkets styregruppe på årsmødet tirsdag.
Styregruppen vurderer, at børn og unge er omdrejningspunktet for beboernes gode liv:
"De skal sikres gode vilkår, og deres trivsel afhænger eksempelvis også af, om deres forældre har arbejde eller har det godt. Der skal også være en god kommunikation, og vi kommer til at fokusere mere på mediehus, beboerblade,  sociale medier og så videre," sagde Anders Glahn til de op mod 100 deltagere i Samvirkets årsmøde.
Projekterne udefra
Han kom også ind på de mange i øvrigt velmenende projekter, der kommer udefra, men som ikke altid er koordineret med bydelens egne ønsker for bydelen. "Også det handler om at kommunikere," pointerede han og opsummerede:
"Det er det, vi vil fokusere på, og som skal understøtte den fysiske helhedsplan." Han tilføjede, at den boligsociale helhedsplan også skal afspejle behov hos beboere, der har det svært.
Ansøgningen skal være færdig om et par måneder, men i processen vil Samvirkets mange aktive blive inddraget, lovede Anders Glahn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.