Fra tirsdag den 7. februar kan du hver tirsdag opleve og opdage ny musik på Gellerup Bibliotek. Første gang kan du høre global musik, men der kommer alle slags musik.
”Det er et samarbejde mellem blandt andet Real, som er Musikcafeens satsning på etnisk musik, og biblioteket,” fortæller bibliotekar Lone Hedelund.
Hun har observeret, at i Gellerup er det mest rap-musik der hitter, og hun synes det er ærgerligt, at man ikke prøver at åbne øjnene og ørerne for en anden slags musik.
Uventede oplevelser
Simona Abdallah, som er percussionist, er ifølge Lone Hedelund et godt eksempel på hvordan kulturmøder i musik kan give uventede og fascinerende oplevelser. Hun fortæller også om tyrkisk telt i festugen med sigøjnermusik, hvor det udviklede sig til et jam med uventede resultater.
Det er sådanne nogle oplevelser Lone Hedelund vil have, at folk får når de hver tirsdag besøger Gellerup Bibliotek.” Man skal fanges og drages ind i et lydunivers, som man måske ikke har hørt og oplevet før,” forklarer hun.
Lone Hedelund vil gerne have at folk bare kigger fordi, mens de låner bøger eller ser det ude fra gaden og får lyst til at kigge forbi. Hun har ofte erfaret , at det er dejligt at arbejde hvis der f.eks. er klassisk musik i baggrunden.
Hvem optræder så?
Den 7. februar holder Musikkursus Global en halv times koncert. Hvordan det lyder, må folk selv komme og erfare. Musikkursus Global er et forberedende kursus, som er skabt, fordi der er så få studerende med indvandrerbaggrund på de videregående musikuddannelser. Den er den første af sin art i Danmark og de holder til på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Det foregår kl. 16.30, og derefter er er mulighed for at snakke med kursisterne og lærerne.
Læs mere om Musikkursus Global her.
Tirsdag d. 14. februar kommer Daniella, som er kendt fra 8210 i X–Factor, og hun præsenterer sin nyeste cd.
Der vil blive sat fokus på forskellige genrer såsom: folkemusik, verdensmusik og kor og det kan være for folk i alle aldre. Lone Hedelund opfordrer også folk til at møde op med et instrument og være med til at jamme. Hvis man selv er interesseret i at spille på biblioteket, kan man tage kontakt til dem for at blive programsat.
Lone Hedelund glæder sig til nogle gode musikalske timer, hvor folk der møder op vil være med til at lave øjenåbnere for at der er mange forskellige genrer og kunstarter og på den måde vise og få respekt for dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.