Gellerup og Toveshøj-beboere gider godt dyrke motion.
En ny undersøgelse viser, at beboere fra udsatte boligområder stort set dyrker lige så meget idræt som landsgennemsnittet.
I en 40 siders lang rapport fra Syddansk Universitets idrætsforskningscenter bliver der redegjort for en stor undersøgelse, foretaget i blandet andet Vollsmose, Gellerup og Aldersrosgade i København. Denne rapport viser, at der i Gellerup bliver dyrket ligeså meget motion som i resten af Danmark. Landsgennemsnittet af motionsdyrkere er på 56 procent.
En af grundene til det store antal af motionister er blandt andet, at der ofte er gode muligheder for at dyrke motion i Gellerup pga. de mange idrætsfaciliteter, der er i området.
Mest individuelt i Gellerup
Der er dog en forskel på måden man dyrker idræt i Gellerup i forhold til landsgennemsnittet.  I Gellerup er foreningskulturen ikke nær så udbredt, og derfor er det mere individuelle idrætsgrene og motionsformer, f.eks. fitness, der bliver dyrket i Gellerup, mens man andre steder dyrker mere idræt i foreninger.
Undersøgelsen konkluderer, at de områder der har de bedste faciliteter er også de som har de fleste beboere der dyrker idræt. Og her er Gellerup godt med.
Torben Frølich, som er direktør i Lokale- og Anlægsfonden (som har finansieret en del af undersøgelsen),  siger at: ”Det ser egentlig godt ud med idrætsdeltagelsen i flere af de udsatte boligområder. Undersøgelsen viser dog også, at der fortsat over en bred kam mangler varierede idrætsfaciliteter til forskellige målgrupper, men også, at der i mindre områder er et større behov for flere idrætsfaciliteter end i fx Vollsmose og Gellerup.”
Torben Frølichs udtalelse beviser, at Gellerup er et lyspunkt i blandt de udsatte boligområder, når de gælder beboere der dyrker motion og idræt.
Læs rapporten her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.