Der har nu i lang tid været forhandlinger omkring opførelsen af en moske her i Gellerup, og situationen ser nu ud til at spidse til.
Formanden for Moskeforeningen, Sami Saïdana, sagde til gellerup.nu i februar, at de ventede på, at kommunen holdt møde om en del af Nordgårdsskolen, som areal for moskeen. Nu er mødet afholdt, men resultatet er skuffende for Moskeforeningen, da kommunen svarede, at Nordgårdsskolen ikke var en mulighed. Kommunen havde ellers selv bragt Nordgårdsskolen på bordet, siger Sami Saïdana.
”Jeg er virkelig irriteret og skuffet over den behandling, vi har fået af kommunen. Det er useriøst fra kommunens side, og vi føler, at vi ingen reel mulighed har fået. Vi har været samarbejdsvillige, men kommunen har ikke flyttet sig, men kun sat forhindringer,” siger en tydelig frustreret Sami Saïdana.
Svært at tro på medborgerskab nu
Sami Saïdana føler sig snydt af kommunen, da de i Forbundet af Islamiske Foreninger har bakket op om helhedsplanen og fik folk til at stemme ja, da de fik af vide, at der så var større chance for at få en moske, hvis de kan skaffe penge til grunden.
Sami Saïdana mener, at de er blevet kastet rundt med og ikke blevet taget alvorligt: ”Håndteringen fra politikernes side har været dårlig og tvetydig, og vi føler os som 2. klasses borgere. Det er svært at tro på medborgerskab nu, og det skulle være "vi", men nu bliver det i stedet "os og dem". Borgerne skal have en ordentlig behandling.”
På søndag skal der holdes møde i Forbundet af Islamiske Foreninger, men ellers er status, at de endnu engang er hensat til venteposition, som så mange gange før i et meget langt forløb på omkring 10 år.
Gellerup.nu har bedt om en kommentar fra Per Frølund, leder af Gellerupsekretariatet i Århus Kommune. Han har lovet at vende tilbage med et svar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.