Til Samvirkets intro-dag lagde FU-leder i Gellerup/Toveshøj, Anders Glahn, ud med lidt fakta om Gellerupparken. Han sagde eksempelvis, at halvdelen af beboerne i Gellerup er under 21 år, mens andelen i andre almene områder er på ca. 22 procent, og at der i Gellerup er den laveste gennemsnitlige familieindkomst.
Selvom Anders Glahn lagde ud med disse markante statistikker, er det på ingen måde et udtryk for, at Gellerup er et dårligt sted at være. Tværtimod, ifølge Anders Glahn, og han er rævestolt af, at folk her i Gellerup bliver givet nogen chancer, som de ellers ikke ville få. Medarbejdere herude får udfordringer i den mere ekstreme form, hvilket også betyder, at der er mange sejre at hente. De forskellige statistikker er også et udtryk for, at der i Gellerup er de største sociale udfordringer. Udfordringer der kræver et stort samarbejde, og netop samarbejde var et vigtigt emne på Intro-dagen, hvor medarbejdere og ildsjæle i Gellerup og Toveshøj i fællesskab fik kendskab til områdets mange muligheder og tilbud.
Gellerup skal opleves indefra
Efter Anders Glahns oplæg blev deltagerne sat sammen i grupper og fik udleveret kort over Gellerup. I alt 20 steder i området skulle besøges, f.eks. Hasle Bakker, Lokalpolitiet og Livsværkstederne. De forskellige grupper var hver på fire besøg, og om eftermiddagen fremlagde de deres oplevelser for resten af deltagerne. En af de deltagende kom fra Randers, og sagde, at det ”virkelig var en spændende oplevelse”, da han aldrig havde været i Gellerup før.
Anita Birch, som arbejder som socialrådgiver på Jobcenter/Ydelsescenter Vest, var rigtig tilfreds med arrangementet: ”Jeg synes, det har været rigtig godt, og det er godt at blive informeret om, hvilke samarbejdspartnere og tilbud der er. Overordnet er det godt at få et indblik i, hvilke kræfter der er herude, og man kan skabe sig et godt netværk.”  Som socialrådgiver er Anita Birch også glad for den viden, hun har opnået, og hun føler, hun har fået gode ideer til henvisninger i fremtiden.
Helle Sørensen er for nyligt blevet ansat ved Gellerup Museum, og for hende var dagen også en succes: ”Når man ser Gellerup udefra, så ved man ikke hvilke muligheder der er. F.eks. Cirkus Tværs, det er først når man ser det indefra, at man rigtig oplever det. Jeg er sikker på, at jeg i mit arbejde kommer til at bruge den viden, jeg har fået i dag.”
Begge kvinder er enige i, at gåturen rundt i området var rigtig godt, og vigtigheden i den forskellighed der var mellem stederne de besøgte, da de kunne få øje på tilbud til alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.