Selvom mangfoldighed er et aktuelt emne i Aarhus for tiden, er det et stykke tid siden, at byrådsmedlem Rabih Azad-Ahmad (R) kom på forslaget om en årlig mangfoldighedsdag i Aarhus, fortæller Århus Stiftstidende. Rabih er inspireret af mangfoldighedsdage rundt omkring i Europa.
Forslaget er aktuelt pga. moddemonstrationen ”Aarhus for Mangfoldighed” d. 31. marts, som er et modtræk til Danish Defence Leagues arrangement i byen, hvor English Defence league også har meldt sin ankomst.
”Denne gruppe (EDL, red.) har kun til formål at provokere og skabe splittelse og ballade. Vores svar er: Vi åbner os mere. For det er netop vigtigt, at Aarhus markerer sig som en by med plads til mangfoldighed. Både i forhold til byens borgere og til verden udadtil.”
”Aarhus har brug for at brande sig som en tolerant kommune – ikke mindst i forbindelse med bestræbelserne på at blive europæisk kulturhovedstad i 2017,” siger Rabih Azad-Ahmad til Århus Stiftstidende.
Samarbejde med skoler
Det er ikke fastslået, hvad der skal ske på en eventuel mangfoldighedsdag, men Radikal Venstre foreslår, at fokus skal sættes på grupper som social udstødte, handicappede, arbejdsløse, hjemløse eller etniske minoriteter. 
Rabih Azad-Ahmad mener, at det vil være oplagt at samarbejde med skolerne i denne sammenhæng.
”Vi har tænkt os, at vi folder det ud, og så udvælger skolerne et tema hvert år, ligesom Aarhus Festuge. Det skal være et samarbejde, men det er meget op til skolerne selv, og hvordan de selv tænker det. Vi vil ikke gå ind og pådutte dem noget på den ene eller anden måde, men skolerne skal selv administrere det,” forklarer han til gellerup.nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.