Mandag aften og onsdag aften er der beboermøder på Toveshøj og i Gellerupparken, og begge steder opfordrer man folk til at stille op til bestyrelsen.
Anett Sällsäter Christiansen, der det seneste års tid har været formand for afdelingsbestyrelsen på Toveshøj, har senest i en artikel i Skræppebladet brugt den brede pensel for at fortælle om tilværelsen i en bestyrelse.

Beboernes stemme
”For fire år siden blev jeg valgt ind som suppleant. For et år siden blev jeg formand. At sidde i en bestyrelse handler om tillid og gensidig tillid og fremfor alt forpligtelse i samarbejdet. Man sidder i bestyrelsen for at være beboernes stemme og varetage deres behov og ønsker,” skriver Anett Sällsäter Christiansen i afsnittet ”En bestyrelsespost er kun til låns, så forvalt den med omhu”.

Anett Sällsäter Christiansen lægger ikke skjul på, at prioriteringerne af fritiden betyder, at det kan være svært at få folk til at stille op til afdelingsbestyrelsen – men ønsker alligevel at stille tingene lidt på hovedet.

SÅ bliver det interessant!
”Hvis man nu ser sit bidrag som afdelingsbestyrelsesmedlem som en investering, et studie i boligpolitik, jura, regnskab – en viden om at drive en hel afdeling som en helhed, så bliver det måske straks mere interessant,” skriver hun og peger på, at ”som tillidsrepræsentant for beboerne er man en del af beboerdemokratiet, og her handler det om at finde den bedste og mest holdbare løsning”.

Hun peger desuden på, at der ikke skal meget hjemmearbejde til for at udføre arbejdet. Det er læsning af en dagsorden, et referat eller noter. Bestyrelsen er hjulpet stærkt af en afdelingssekretær og revisoren, som klarer det økonomiske, herunder budgetter.

I underudvalgene er der særlige muligheder for at få indflydelse.

Har aldrig fortrudt
Anett Sällsäter Christiansen vil næste år have været med i bestyrelsen i fem år og forventer at takke af til den tid. Hun har aldrig fortrudt, at hun stillede op til bestyrelsen.

”Mit eget engagement i Toveshøjs bestyrelse var fra starten en interesse i at skabe et bedre børneliv i området. Jeg har fået kendskab til beboerdemokratiet, budgetter og været omring juraen i en boligorganisation, samt fået mange nye venner. Det kendskab, jeg har fået, kan jeg altid tage med mig, og hjælpe dem, der er undrende, bekymrende eller blot nysgerrige. Så hvis man vil vide noget mere om sit område og gøre en forskel, eller kun har en idé, så overvej at stille op til din afdelingsbestyrelse,” slutter Anett Sällsäter Christiansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.