Det halvandet år lange forsøg med at sætte kameraer op i en håndfuld opgange i Gellerupparken har hjulpet. Derfor skal beboerne snart tage stilling til, om overvågningen i opgangene skal være permanent og sættes op i samtlige opgange.
Det fortæller formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken, Helle Hansen, som også kan fortælle, at afdelingsmødet vil blive holdt i september.
Til mødet vil der blive fremlagt et budget, og hvis beboerne siger ja, vil der være tale om en periode på fem år, hvor investeringen til overvågningen bliver betalt over huslejen, forventer Helle Hansen.
Hun siger, at til gengæld vil beboerne få øget sikkerhed, pænere opgange og mindre hærværk. Der skal eksempelvis kameraer op i elevatorerne, hvor der har været problemer med at folk tisser, hvilket både giver skader og gør, at beboerne ikke kan bruge elevatoren i et stykke tid.
Formålet med overvågningen er at komme svineri og hærværk til livs, men hvis kameraerne opfanger vold, kan politiet bruge dem i deres efterforskning.
Stramme krav til overvågning
Helle Hansen understreger, at kun enkelte må se båndene igennem: ”Det er kun varmemestrene eller inspektøren, der har adgang til båndene, det er ikke sådan beboerne kan se det, og båndene skal ikke ses igennem hver dag, men kun hvis der sker noget. Det er vigtigt, at ingen bliver udstillet.”
Kameraer må kun sættes op indenfor i bygninger, men en ny lovgivning fra 2010 har gjort, at man kan søge tilladelse hos politiet til at sætte kameraer op i det offentlige rum. Afdelingsbestyrelsen har fået tilladelse af politiet til på forsøgsplan at sætte kamera op i en containergård. 
Nyt nøglesystem kommer også
Helle Hansen fortæller, at der også er planer om at udskifte nøglesystemet. Der skal laves personlige nøglebrikker til kældergangen, så man kun kan komme ind i ens egen side. Så kan man også se hvilken lejlighed, der sidst har været dernede, hvis der skulle være sket noget. Med dette system vil det ikke være nødvendigt at sætte kameraer op i kældrene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.