Ca. 50 personer var mødt op til tirsdagens temadag om iværksætteri og selvforsørgelse, som var arrangeret af Ali Nuur på vegne af herboende somaliere. Temadagen var den første i en række af temadage om emnet.
Forskellige oplægsholdere var på scenen for at fortælle om iværksætteri i Aarhus og i Somalia, men dagens højdepunkt på programmet var Borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Borgmesteren fortalte om sit besøg i Minnesota, hvor det somaliske mindretal havde gjort et stort indtryk på ham. De var dygtige, ikke kun til selv at sætte gang i forskellige ting, men også hjælpe andre i gang. Jacob Bundsgaard fortalte videre, at han også ser det engagement til stede i Aarhus, og at der er brug for, at alle hjælper hinanden til at tage ansvar.
Borgmesteren meldte flere gange ud, at han meget gerne så et samarbejde, og at han gerne vil bidrage med sin støtte, men han gjorde det samtidig klart, at initiativet skal komme indefra.
”Jeg synes, det er et fantastisk initiativ I er startet på med disse temadage, og jeg håber, I vil melde tilbage på, hvordan det går jer”.
Moskeen kom på tale
Efter Jacob Bundsgaard havde holdt sit oplæg, var der tid til, at de tilhørende kunne stille spørgsmål. Flere spørgsmål handlede om muligheden for at bygge en moske i Gellerup. Bl.a. var den nye kunstner i Sigrids Stue, Amitis Motevalli, nysgerrighed efter at høre, hvorfor der ikke er en moske i området. Jacob Bundsgaard forklarede, at han er af den mening, at alle skal have lov til at praktisere deres religion under værdige forhold, og at han mener, det er et legitimt ønske. Men at det ikke er op til kommunen at bygge den, og salg af jord til moske og bebyggelsen af den kommer til at gå som enhver anden byggesag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.