Evangelisk Alliance er et talerør for trosretninger på kryds og tværs i Århus og tæller lokalt 17 forskellige trosretninger. Store Bededag har man i Globus1 inviteret alle interesserede til et kombineret sang- og bønnearrangement, hvor man vil bede for Århus, for Danmark og for verden. I alt 178 mennesker overværer arrangementet med et yderst entusiastisk gospelkor.
Der bliver i løbet af aftenen bedt både fra talerstolen og i grupper. Først bedes der for byen – de uddannelsessøgende, samfundsudviklingen, erhvervslivet, og endelig bedes der for kunsten og kulturen – en gave fra Gud.
Derefter synges  Grundtvigs salme ”Hil dig, frelser og forsoner”, som i det store rum lyder ubeskriveligt smuk med næsten 200 stemmer til at synge med, inden der igen bedes – denne gang i grupper.
Der bedes nu for familierne, for de søgende, for videnskaben og teknologi samt kommunikation/medierne – et gennemgående tema i bønnerne er ønsket om, at Gud vil give mennesker visdom til at håndtere deres ansvar med visdom.
Blandt andet bedes der for journalister og redaktørers evne til at formidle deres arbejde troværdigt med ”Sandheds ånd”. Meget venligt.
Hvad siger de deltagende?
Tina Thorning (nej det røde hår til trods er de ikke i familie) og hendes 11-årige datter Mathilde er med i koret, og deres glæde over at være med er tydelig.
Hvad er det bedste ved at være med her i aften?
”Vi elsker at synge – så sangen!! Vi er ikke mere religiøse end de fleste folkekirkedanskere,” siger Tina Thorning. Hendes datter Mathilde er korets yngste sanger og solosanger på "Angels".
”Næsten som en overjordisk oplevelse”
29-årige Isabella Maria Kyle har repræsenteret den katolske kirke i Århus, og hun stråler som en lille sol, da gellerup.nu taler med hende efter det fælleskirkelige bededagsarrangement i Globus 1.
For Isabella Maria Kyle er det en naturlig del af tilværelsen som katolik. ”Det føles næsten helt som en overjordisk oplevelse. Det her er at skabe kærlighed mellem mange forskellige mennesker,” siger Isabella Maria Kyle, der tidligere på aftenen har bedt for erhvervslivet og dets evne til at skabe jobs, så ingen lades i stikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.