Det har været en anderledes uge end sædvanligt i Sundhedscaféerne, som har stået for en række arrangementer i den internationale sundhedsuge rundt i Aarhus. Vi var med i Toveshøj og Gellerup.

Mad i Laden
Det er to veloplagte medarbejdere, der mandag tager i mod i Tousgårdsladen. Grethe Aagaard og Lars Skrydstrup har haft besøg af hen ved 20 unge drenge og unge mænd op til 20-årsalderen, og det er gået godt.
”Arrangementet er jo kun for drenge og mænd, men det har nu ikke forhindret piger i at dukke op,” fortæller Lars Skrydstrup om aftenen, som har budt på Tortillas.
Denne første dag har i øvrigt budt på hele to madlavningsarrangementer.
Mad og diskussioner om himmel og jord
Tirsdag aften tager Henrik Frederiksen fra Sundhedscafeerne glad imod i Foreningernes Hus, hvor han er ved at lægge sidste hånd på aftenens ret – kyllingefilet med brune ris og grøntsager. Malek El-Batran fra International Madklub er med til at lave maden.

Henrik Frederiksen er ét stort smil, da han viser sine ting frem. Der har indtil for kort tid siden været deltagelse af de spisende, men da de skal op i moskéen og bede, er der sket en lille forskydning i arrangementet. Der bliver dog en forrygende god stemning, da de cirka 20 drenge og unge mænd kommer tilbage.

Sundheds-Henrik fortæller friskt om sundhed i en ganske uformel snak med et par af fyrene. Den sundhedsorienterede atmosfære er dog ikke mere principfast, end at der på et tidspunkt bliver hevet noget cola frem i stedet for vand. Der hersker en ligefrem stemning, og i begge af ender af bordet bliver der diskuteret vestlig og muslimsk kultur og religion. Ved 20-tiden er der opbrud.

Fodboldaften

Til fodboldkampen mellem Danmark og Portugal, som ender med et unævneligt resultat, har der kun været børn og teenagere foruden undertegnede som journalist og projektmedarbejderne Helle Dybdal Jensen, Grethe Aagaard og Henrik Frederiksen.

”Er der ingen chips?” spørger en dreng. Nej, dette er et sundhedsarrangement med fokus på hygge og ”sund slik” – så der er frugt og sund chokoladekage med bønner i (den bliver spist lynhurtigt) og the og kaffe.
Folk hygger, og de mange børn og teenagere af mange etniske herkomster holder tydeligt med Danmark.  Der er ikke meget frugt tilbage ved afslutningen af kampen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.