Somaliske Gadebørns Forening i Gellerup tager nu fat på overvægt og forståelsen for et sundt liv blandt somaliere. En temadag gav mere forståelse for, hvordan overvægt opstår, og hvordan den kan forebygges. Det er starten på et større projekt, som skal forebygge overvægt blandt unge somaliere.

56 somaliere deltog i et informationsmøde i søndags i Foreningernes Hus, fortæller formand Awil Abdi Farah Ade.

Mødet gav gode diskussioner:

”Der kom meget gode ideer om, hvordan vi finder en rigtig vej mod øget sundhed med mere information om kost, sund mad en sund livsstil i Danmark. Engagement på mødet i Gellerup var rigtig godt,” oplyser Awil Ade efter mødet.

23.600 kr. til sunde aktiviteter

Der blev også efterlyst flere møder og aktiviteter, der beskæftiger sig med sund livsstil.
Det bliver der også god mulighed for at lave, da foreningen har fået 23.602 kroner til fitness, kostvejledning, løbetræning, gåture og personlig træning for unge, overvægtige somaliere over 16 år. Pengene er bevilget fra kommunens nye medborgerskabspulje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.