Cirkus Tværs er med, når Godsbanen på fredag den 10. og lørdag den 11. august lægger lokaler til en international cirkusforestilling udtænkt og udført af unge fra fire europæiske lande.

69 børn og unge fra cirkusser i Finland, Belgien, Holland og Danmark gæster i denne uge Godsbanen i Aarhus – blandt dem er Gellerups Cirkus Tværs. I år mødes de i Danmark, men det er planen, at samarbejdet skal fortsætte, så de unge de kommende år mødes i de forskellige deltagerlande, fortæller Trille Lucassen, daglig leder af Cirkus Tværs.

Udvekslingsprogrammet er arrangeret af Youth in Action. Målet med det er, at de unge får inspiration til at lære nye artistiske færdigheder af hinanden, men samtidig også, at de lærer noget om social ansvarlighed og hvad det vil sige at være ung i Europa.  

Lærer at samarbejde
”Cirkus er en metode til at lære at samarbejde og skabe værdi og venskaber på tværs af grænser,”forklarer Solvejg Sandberg, projektleder på udvekslingsprogrammet.

De unge, der er mellem 13 og 25 år, skal i løbet af ugen deltage i en lang række workshops, og de skal selv planlægge den forestilling, der under titlen ”The Exchange Show” kan opleves fredag og lørdag.

”Selvfølgelig er vi voksne der til at hjælpe de unge med at se muligheder og lukke huller, men når de skal lave showet selv, lærer de at tage ansvar og at støtte op om hinanden,” forklarer Trille Lucassen.

En anden oplevelse af Gellerup
Det er ikke kun de unge fra Finland, Belgien og Holland, der lærer noget nyt om Danmark. En bornholmsk og en nordjysk cirkustrop er også med i udvekslingsprogrammet, og de kommer hjem med en anden oplevelse af, hvad Gellerup er, end den de kom med, fortæller Trille Lucassen.

For hende er træningslejren en vitaminindsprøjtning, der gavner alle Cirkus Tværs’ medlemmer, selv dem, der er for små til at være med i denne omgang. ”Glæden og gejsten spreder sig til de små, når de hører de store fortælle om deres oplevelser, og det er med til at fastholde dem og motivere dem til at komme med næste gang,” slutter hun.

”The Exchange Show” kan opleves fredag den 10. august kl. 15 og 19 og lørdag den 11. august kl. 15 på Den Åbne Scene, Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, Aarhus. Billetter koster 50 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.