Gellerup fik en fin forsmag på fornyelsen i aftes – og hvis man tænker sig to-tre år frem i tiden, kan man fremmane lidt af den kommende helhedsplan ved at deltage i det storslåede Westside Upside Downside.
For der var et kulturelt overskud, "nye" gavle at beundre, en skøn blanding af gellerup-beboere og folk "inde fra byen". Og glæde ved at lade sig opsluge af en mangfoldig bydel, som kan mere end de fleste.
Så vil vi et kort øjeblik se bort fra, at helhedsplanen også baner vejen for en masse biler ind gennem Gellerup, for de var der heldigvis ikke i aftes. Det var HELT trygt at gå i paraden gennem Gellerups hyggelige stisystemer. Nyd dem, så længe det varer!
Har du ikke overværet Westside… på premiereaftenen, så vær der i aften, som er anden og sidste af slagsen! Det er en rejse værd.
Venter på paraden
Man kan sige, at intensiteten steg, som aftenen skred frem. Der var ganske pænt med mennesker ved kagemarkedet bag Tousgårdsladen, og der var Jafra-dans og cirkusartister. Men det var, som om vi var i venteposition til paraden.
Paraden gik i gang med trommer og det hele, og den samlede på sin vej ret mange nye mennesker op på vejen gennem Gellerup. Livets træ, Yggdrasil, var forrest (ikke altid), og for hver kulturel oplevelse på vejen fik Yggrasil påsat nye blade af de unge artister fra Cirkus Tværs.
De små kulturelle indslag på vejen gav os troen på, at kulturen nok skal overleve, for den er stærk i Gellerup. Der var en overflod af artisteri, idræt, sang, kunst og dans.
Den levende gavl
Paraden nåede frem til Westsides forventede højdepunkt, "Upside". Vi vendte hovederne op skrå, vi lod et stadig mere intenst klaverspil komme ind i kroppen – og så var gavlen levende. En smuk ballet på en lodret scene var det, som sardenske Theatre en Vol gav os, og det var imponerende. ‘Aarhus’ største scene’ blev brugt til sidste kvadratmeter til små dansestykker, som førte os igennem hele følelsesregistret med kærlighed, jalousi, drama og fællesskab.
Vi fik afprøvet nye farver og mønstre til gavlene i Gellerup – de var flotte allesammen, og lad os bare prøve dem af i helhedsplanen.
Sidst på aftenen spillede Musikcafeens Radar-projekt op til havefest med to grupper. Kulissen og stemningen var perfekt, og musikken fuldendte den kulturelle helhedsplan for Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.