Der var højt humør, og efterhånden kom vejrguderne også med, da der på pladsen foran Foreningernes Hus blev samlet ind til børnehjem i Libanon. Markedsindsamlingen bød på mængder af musikalsk underholdning, rundtur i Gellerup med et minitog, cirkusartister, hoppeborge og masser af god mad.
”Nu skal vi i gang!”
Trine Lucassen fra Cirkus Tværs erklærer med cirkusstemme, at nu begynder sponsorcykelløbet, hvor der skal konkurreres om, hvem der kan køre længst på en time. Ruten går fra Tousgården, ned ad Gudrunsvej, til højre ad Sigridsvej og igen op til Edwin Rahrs Vej, hvor der står tilskuere og hepper. Ved lyskrydset mellem Edwin Rahrs Vej og Bentesvej dirigerer en politibetjent trafikken og nyder en smøg.
Det er en bred vifte af Gellerups foreninger, der står bag arrangementet, men også privatpersoner har fået en bod. Dorthe sidder ved sin bod og hækler med en lille udstilling af folkedanserdragter. Hun fortæller, at hun forgæves har forsøgt at få en forening til at deltage, men denne ville have 2500 kroner for at deltage, derfor har hun selv stampet et hold af folkedansere sammen. Da det lille team opfører deres folkedans, er der folkemusik i højttaleren, og Dorthe forklarer udførligt om de traditionelle dragter. En herboende svensker bemærker, at dragterne får hende til at tænke på sit fædreland. ”Jeg føler mig helt hjemme lige nu,” lyder det med svensk accent.
Vejret er på dette tidspunkt lidt trist, men Jafra-danserne og børnedansere sætter gang i tingene med deres arabiske danse.
Høj sol over Gellerup
Mod afslutningen af dagen kommer både solen og varmen, og kirkeorganist Martin Hornstrup kommer med sine to medmusikanter.  De vil spille ”en blandet pose bolcher”, som de kalder det. I forrygende solskin, der giver en helt fantastisk kulisse, sidder de tre musikanter foran Foreningernes Hus og spiller håbefulde sange, blandt andet Beatles-klassikeren Blackbird.
I mellemtiden underholder Cirkus Tværs med artistnumre, mens børnene morer sig i hoppeborgene og minitoget, der kører rundt i Gellerupparken for en 10´ er. Rundt om på pladsen er der indsamling repræsenteret ved en cirkusklovn og lidt af hvert at spise. Der bliver dog ikke spist helt op – hvilket næste dag skaber glæde for kirkegængerne i Gellerup Kirke, der giver gratis frokost.
Se fotoserie fra Gellerup for Libanon her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.