Kommunen er ikke i stand til at planlægge den kommende Bygaden, så den hindrer hurtig bilkørsel og knallertfræs. På Bygaden skal der være busser og forhåbentlig senere letbane, så kan man ikke i samme smalle vejprofil lave chikaner mod dem, der trodser trafikreglerne.
Det er udmeldingen fra vejplanlæggerne i kommunen. De stod sammen med andre fra helhedsplanen til rådighed for dialog med beboerne. Men om dialogen også kan give beboerne mulighed for at få ændret på planerne, er en anden sag. Omkring 150 beboere tog udfordringen og deltog i mødet.
"Det kommer der svar på"…?
De mange nye veje tog overskriften på mødet, og de kommer også til at betyde meget for fremtidens Gellerup. I de senere år har beboerne ofte stillet bekymrede spørgsmål til, hvordan hensynsløs bil- og knallertkørsel forhindres, når der samtidig anlægges mange nye veje. Men de har fået at vide, at "det kommer der svar på, når vejplanerne fremlægges".
Men sådan bliver det ikke. Ved mødet i aftes sagde byplanarkitekt Merete Odgaard og trafikplanlægger Jesper Frandsen til gellerup.nu, at det med hastigheden ikke er et lokalplanspørgsmål. De forbereder i øjeblikket det lokalplanforslag om vejføring gennem Gellerupparken og Toveshøj, samt de pladser og bygninger, der har direkte relation til vejene.
Hvem skal så sørge for, at farten ikke kan blive for høj?
"Det er blandt andet politiets opgave," siger de begge.
Den oplysning harmonerer dog ikke med tidligere oplysninger til beboerne om, at det er kommunen, der skal gøre vejene trafiksikre. Til det siger Jesper Frandsen:
"Bygaden er en relativt smal vej, som vi skal forsøge på at indrette, så den ikke indbyder til hurtig kørsel, men det er begrænset. Vi kan ikke stille bomme eller andet op. Og der vil altid være en procentdel, der kører for hurtigt."
Måske løsninger ved detailplanlægning
Der kommer andre, lige veje, hvor det ser ud til at blive nemt at køre hurtigt, eksempelvis på den forlængede Lottesvej. Men Merete Odgaard og Jesper Frandsen understreger, at detailplanlægningen ikke er gået i gang endnu, så der kan senere komme forskellige løsninger på vejene.
Byrådet skal se lokalplanforslaget sandsynligvis sidst i oktober, derefter er den otte uger i offentlighedsfase. Det vil sige, at beboerne her kan gøre indsigelse mod forslaget. Byrådet ser på alle kommentarer og beslutter lokalplanen engang efter jul.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.