Fredag og lørdag var der arrangeret somalisk modeshow og workshop i Foreningernes Hus. Gellerup.nu er med lørdag, hvor der gives gode eksempler på somaliske klædedragter, som ikke er kedelige at se på.
Med ca. 40 minutters forsinkelse er Ambara Hashi Nuur klar til at byde velkommen til dagens arrangement. Hun fortæller kort om Somalia, hendes hjemland, som hun måtte flygte fra pga. krig, og byder derefter velkommen til medarrangøren Ifrah Ahmed fra Irland, som skal fortælle mere om dagen.
”Undskyld at jeg er så emotionel, når jeg fortæller om Somalia, men jeg elsker mit land og er derfor meget passioneret,” fortæller Ifrah Ahmed.
Hun forklarer at hendes formål med disse dage er at vise unge somaliere deres kultur. Mange unge, der er født i udlandet, kender ikke deres egen kultur og ser  ikke det at være somalier som en del af deres identitet. Når man hører ordet Somalia, tænker mange mennesker sikkert på pirater og mordere, men Ifrah Ahmed vil gerne vise verden, at Somalia og det somaliske folk er meget mere end det. 
I dag er Somalia delt op i fem regioner. Ifrah Ahmed vil gerne have, at de fem skal være forenet som folk og ikke bare forenet af grænser.  Det er noget af det hun vil forsøge ved dette arrangement, hvor alle er velkomne og hvor der bliver vist tøj fra alle området i Somalia.
Meningen med modeshowet er også at stemme på den smukkeste model, som så skal repræsentere Somalia og være en slags rollemodel for andre unge somaliere i Danmark. Folk på tilhørerpladserne havde dog svært ved at stemme, fordi alle modellerne var meget smukke, og tøjet var både farverigt og ofte elegant.

Arrangementet var så forsinket, at jeres udsendte ikke fik vinderen med, men alle pigerne og dragterne var smukke og præsenterede Somalia på den flotteste måde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.