Somalia… ja, hvad ved vi egentlig om Afrikas østligste land, hvorfra somaliere i hundredtusindtal er flygtet fra borgerkrig og lovløshed? Vidste du for eksempel, at Somalia, Nord-Kenya og Syd-Ethiopien har deres egen giraf-art, Somalisk Giraf, med den latinske betegnelse Giraffa camelopardalis reticulata?
Du kan nu se den og meget andet fra Somalia måneden ud på Gellerup Bibliotek. Somalisk Kultur- og Medieforening er ofte blevet spurgt af studerende, ældre og andre interesserede, hvad der er interessant ved Somalias historie og kulturliv.
"Vi håber, at denne udstilling kan svare på spørgsmålene, og vi har prøvet at lave en kunstsamling og fundet værker, der illustrerer den somaliske befolkning, deres liv i datid og nutid," forklarer Abdulmalik Farah fra foreningen.
God plads til plancher
Udstillingen har fået god plads på biblioteket, så foreningen har sat en række plancher op sammen med bøger, kunsthåndværk, beklædningsgenstande og så videre.
Der er portrætter, udstilling om kultur og atletik, kunst, bygningsværker, fotos fra storbyer, om somalisk mad og meget mere.
Udstillingen er åben hele oktober i biblitekets åbningstid. Somalisk Medie- og Kulturforening har fået støtte fra Samvirket og biblioteket til at arrangere udstillingen.
Læs mere om Somalia på Wiki

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.