For 40 år siden åbnede Gellerup Centeret, som i dag hedder City Vest. Fødselsdagen er blevet fejret med en række indslag.
Fra starten var det Jyllands største butikscenter – det matchede det kæmpestore potentiale, som lå i Gellerupparkens opførelse.
De mange nye boliger var bygget kort inden centret blev bygget. En kommunal rapport opfordrede butikker til at etablere sig i en klynge omkring centeret.
City Vest er fortsat et af Jyllands største centre, og i de senere dage har der været aktiviteter af forskellig art. Man har reklameret med rabat på benzinopfyldning, og der har været aktiviteter af forskellig art. Casting af børn til modelbureauer, folkekøkken og en brystkræftkampagne. 
Busomlægning giver problemer
Der er konkurrence fra flere omkringliggende centre. Men buspassagerers mulighed for at besøge City Vest er også blevet forringet.
Det er en kendsgerning, at man efter omlægningen af busnettet ikke har de samme forbindelser som før. Der er ikke længere nogen direkte forbindelse mellem Toveshøj og City Vest, og for beboere, som skal med bus fra dele af Gellerupparken, er det hurtigere at tage en bus til Åbyhøj.
Dette har tidligere på året sammen med den økonomiske krise betydet, at Bjørn Sørensen, centerleder i City Vest, kunne berette om 4-5 procents nedgang i omsætningen. Primært var denne nedgang ved nordindgangen, hvor busserne fra Gellerup-Toveshøj holdt før omlægningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.