På et til tider kaotisk informationsmøde med ca. 60 af beboerne på Bentesvej nævnte Brabrand Boligforenings næstformand Keld Albrechtsen, at en beboer overvejer at føre sag mod boligforeningen om, hvorvidt den kan opsige beboere fra deres lejemål i forbindelse med helhedsplanen. Sker det, og beboeren skulle få ret, så vakler helhedsplanen.
Hvis boligforeningen taber, bliver der ingen Helhedsplan, eller der er i hvert fald ingen, der ved, hvad der så kommer til at ske.
Albrechtsen sagde, at boligforeningen ikke ønsker nogen retssag, men at beboerne har deres demokratiske ret til at afprøve beslutninger af juridisk. Hvis retssagen alligevel kommer, så lad det gå hurtigt for ikke at belaste andre beboere og for ikke at forsinke helhedsplanen væsentligt, var hans holdning. En retssag vil typisk vare halvandet til to år. Han tilbød at holde beboerne skadesløse, hvis de taber sagen – men de kan henvende sig til boligforeningen, så man sammen kan gå til retten, hvis beboerne alligevel har besluttet sig.
Skal jeg gå hjem?
Der var beboere, der opfattede dette som en trussel, og Keld Albrechtsen blev afbrudt, hvorefter der opstod uro i flere minutter. Til sidst sagde Keld Albrechtsen ”Skal jeg gå hjem?” Hverken han eller Helle Hansen som ordstyrer kunne få et ord indført.
Læs Keld Albrechtsens reaktion på mødet her
Helle Hansen måtte gentagne gange tale folk til ro og mægle. Til sidst så afdelingsformand Helle Hansen ingen anden mulighed end at lukke punktet med ordene ”Okay, vi glemmer at Keld har talt om retssag. Nu går vi til Tryghedsgarantien.”
Det er MIN lejlighed!
”Altså, hvis han tror, at han bare kan snakke, uden at vi protesterer, så tager han fejl,” sagde en beboer efter mødet og tilføjede: ”I Danmark er man vant til demokrati. Vi har vores traditioner for det her,”sagde beboeren.
En anden beboer var mere kategorisk og udtrykte mere direkte synspunktet om retssag. ”Hvordan skal jeg kunne stole på boligforeningen? Hvorfor har man ladet det være op til andre beboere i Gellerupparken, om jeg skal flytte? Det er MIN lejlighed! De har sagt, at de vil hjælpe mig med flyttehjælp, men hvad så med de gardiner og tæpper, jeg har, og som passer lige til min lejlighed?  Hvis de ikke passer til den nye, hvad så? Og hvad hvis boligforeningen forsøger at tørre en regning af på mig?”
Helle Hansen kom forbi og tog diskussionen op: ”Vi har et godt retssystem i Danmark.  Du kan klage til Beboerklagenævnet, hvis du mener, at der er sket fejl til den tid.” På mødet sagde Helle Hansen også, at det ikke er det første sted i Danmark, man river boliger ned, så man skal ud og høre erfaringer fra de andre steder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.