Gellerupparken og Toveshøj har ikke let ved at trænge igennem hos kommunen med budskabet om, at det var helt forkert at lægge buslinjerne om sidste år. Lige nu kører en underskriftsindsamling med ønske om at "bytte om" på linje 4A og 15 – det vil tilgodese både Toveshøjs beboere og beboere i Gl. Brabrand.
Et af problemerne er, at den ene afdeling i Veje og Trafik ikke er klar over, hvad den anden afdeling samme sted planlægger om vejene i Gellerup.
Den ene afdeling – planlægningsafdelingen – har klarlagt, at der går fire-fem år, før Bygaden ned gennem Gellerup er lavet færdig.
Den anden afdeling i Veje og Trafik – kollektiv trafik – har nu svaret de to boligafdelinger – og det er en afvisning. Svaret minder dog om "goddag-mand-økseskaft", for begrundelsen er, at Sigridsvej ikke kan benyttes, fordi den lukker, og al kollektiv trafik skal ind på Bygaden.
Anett S. Christiansen (Toveshøj) og Helle Hansen (Gellerupparken) er målløse over afvisningen – især begrundelsen. Hvorfor skulle man ikke kunne ændre på buslinjer, når der går mindst fem år, inden vejene ændres, siger de.
"Jeg var ikke opdateret"
Men afdelingsleder for kollektiv trafik, Rigmor Korsgaard, vidste ikke, at der vil gå så lang tid.
"Jeg var nok ikke helt opdateret på, hvornår Bygaden anlægges," indrømmer hun over for gellerup.nu.
Når du nu ved, at Bygaden ikke kommer foreløbig, kan du så se boligafdelingernes forslag i et nyt lys?
Handl’ ind i Åbyhøj!
"Umiddelbart ikke. Linje 4A kører hyppigt, det gør 15 ikke, og så kan man ikke uden videre bytte dem om. Vi har heller ikke lagt buslinjerne efter, at passagererne skal kunne købe ind samme sted, som de altid har gjort. Beboerne på Toveshøj har mange muligheder i butikkerne i Åbyhøj," svarer Rigmor Korsgaard.
Hun tilføjer, at hun ikke finder grundlag for at ændre buslinjerne inden 2014, hvor trafikplanen skal evalueres. Der skal høstes flere erfaringer, før der kan gennemføres væsentlige ændringer af linjenettet, siger hun.
Giv dem et kursus!
Anett Sällsäter Christiansens kommentar er, at Veje og Trafik trænger til et kursus i at læse helhedsplanen. Det er ren goddag-mand-økseskaft, siger hun.
Helle Hansen kan slet ikke forstå Rigmor Korsgaards nye argument for ikke at bytte de to linjer om internt i Gellerup.
"Der bor eksempelvis langt flere mennesker på Toveshøj og op ad Gudrunsvej, end der gør i Skovgårdsparken, så kundegrundlaget til en A-rute vil da være større, hvis den kører ad Edwin Rahrs Vej og ned ad Gudrunsvej til Silkeborgvej," siger hun til gellerup.nu. Hun fastholder også, at Sigridsvejs nordligste del kunne blive til en busvej, hvis man ville.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.