Børn og unge i Cirkus Tværs har haft en temmelig travl, men også spændende efterårsferie. Det blev først til et gen-besøg hos Cirkus Stjerneskud på Bornholm, som de også gæstede i sommerferien, og torsdag i efterårsferien var de på scenen i Gellerup.
Cirkus Tværs takkede her for Samvirkets støtte til Bornholmsrejsen ved at give en ekstra cirkusforestilling.
10 af unge fra Gellerup gæstede klippeøen i starten af efterårsferien. Sammen med børn fra Cirkus Stjerneskud gennemførte de unge artister en masse workshops med jonglering, reb/trapez, spring, breakdance og meget mere.

Projektleder Solvejg Sandberg:
"Turen gik over al forventning. Børnene og de unge fik styrket deres venskab samt udviklet deres talenter og kompetencer. De fik mulighed for at blive inspireret af de bornholmske børn, men forstod  også hvor langt de selv er noget igennem deres træning i Cirkus Tværs. Det at deltage i workshops som disse, giver vores børn og unge lyst til selv at lave workshop, tage ansvar og give videre til andre."
Ingen skrald på øen
Børnene lagde også mærke til forskellighederne mellem landsdelene, udtalelser som ”Trille (cirkusdirektør, red.), har du set, at der ligger slet ikke noget skrald her?” eller "der er slet ikke blokke her som derhjemme".
Solvejg Sandberg siger, at både forældre fra Bornholm og Gellerup fik et kulturmøde og en større forståelse for forskellige måder at leve på. Mødrene bragte smil og glæde med sig og skabte en god stemning omkring alle børnene og de voksne.
 
Hjemme i Gellerup viste den ekstra forestilling, at flere og flere af de lokale familier dukker op.
"Det er en udvikling, vi håber forsætter. Når både vi er ude til workshops eller hjemme, er vores børn rigtigt gode til at lære fra sig, og det viste sig i forestillingen. Dele af forestillingen byggede på det, som de unge tog med sig hjem fra Bornholm," siger projektlederen, som også glæder os til at kunne byde børnene fra Bornholm til en workshop her i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.