Souha Al-Mersal – tidligere borgerjournalist på Gellerup.nu – tager bladet fra munden og siger i en kronik i Politiken, at de nydanske forældre har bidraget aktivt til, at deres drengebørn klarer sig så dårligt. Drengene får lov til opføre som de vil, mens pigerne i høj grad er begrænset til at færdes mellem uddannelsesinstitutionerne og hjemmene.
Souha Al-Mersal mener, at den manglende opdragelse af drengene er en af grundene til, at nydanske drenge falder fra i folkeskolen, fylder i arbejdsløshedskøen i kommunen og er overrepræsenteret i fængslerne.
De er jo bare drenge
Forældrene bekymrer sig alt for meget om deres døtre, fordi de frygter, at pigerne ikke vil vælge at leve efter den traditionelle levenorm, som indebærer et liv uden alkohol, fester og kærester. Drengene kan derimod sagtens gå i byen og komme sent hjem. ‘Det gør jo ikke noge’t. ‘De er bare drenge’. Men jo, det gør faktisk noget, skriver Souha Al-Mersal i sin kronik.
Drengene bliver nemlig overladt til sig selv, og det resulterer i fravær i skolen, arbejdsløshed og i værste tilfælde kriminalitet.  Forskelsbehandlingen af drenge og piger i de nydanske hjem er mærkbar, og Souha Al-Mersel håber, at det er en tradition, der vil blive gjort op med i de kommende generationer.
Hun skriver afsluttende i sin kronik, at traditioner er vigtige, når de gør hverdagen lettere og mere meningsfuld, men:
"Når traditioner bremser udviklingen, er det vores ansvar som generation at bryde med de traditioner, så de ikke får lov til at overleve til næste generation og ramme vores egne børn. Forhåbentlig vil næste generation vokse op i hjem, hvor Ahmed må det samme som Aicha, og Aicha må det samme som Ahmed." 
Læs hele kronikken her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.