Både Toveshøj og Gellerupparken har bredt sammensatte afdelingsbestyrelser – de viser groft sagt, hvem der bor mange af i lejlighederne: somaliere, mellemøstlige, danskere og så videre. Ja, og så en svensker – hun er formand i Toveshøj.
Anett Sällsäter Christiansen oplever ikke etnisk begrundede konflikter, som et bestemt sted på Sjælland gav anledning til historien om Danmarks mest berømte juletræ. I Toveshøj og Gellerupparken er der ingen problemer med juletræer – og i afdelingsbestyrelserne vil det slet ikke kunne give nogen "sag", siger Anett og hendes formandskollega i Gellerupparken, Helle Hansen.
De udtaler sig til den tværkulturelle avis Opinionen, som har taget fat i multietniske afdelingsbestyrelser. Og de finder mange fordele ved at være multietniske.
Nemt at oversætte en meddelelse
Anett S. Christiansen siger til avisen, at der oftere er fordele end det modsatte. Eksempelvis, når afdelingsbestyrelsen ganske hurtigt kan få oversat en meddelelse til arabisk og somalisk. Det samme nævner Helle Hansen som en af fordelene, og hun opfatter sine kolleger i afdelingsbestyrelsen som kammerater. Også selv om "bølgerne kan gå højt" ved møderne.
Til Opinionen siger Anett S. Christiansen om de udfordringer, som der selvfølgelig også er, at de bunder i manglende erfaring med bestyrelsesarbejde:
"Nogle gange kan det være lidt problematisk, fordi det for nogle måske er lidt svært at forstå, hvad det er, man kan i en bestyrelse. Man har måske ikke altid forståelse for, hvad der er boligforeningens ansvar, Aarhus Kommunes ansvar og ens eget ansvar."
Men hun tilføjer, at det er en gavnende proces at være aktiv i beboerdemokratiet, som man ikke må undervurdere.
Læs hele historien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.