Somaliske Gadebørns Forening stod bag en meget velbesøgt workshop i Foreningernes Hus, med emnet børneopdragelse. 137 deltagere fyldte hele huset.

”Vi har diskuteret og givet inspiration til nye måder at være sammen med vores børn. Vi havde også mulighed for at reflektere over os selv som forældre,” siger Awil Ade fra foreningen.

Workshoppen diskuterede måder at lære børn at håndtere deres vrede og konflikter, og hvordan man opbygger børns selvværd og ansvarlighed. Også, hvordan forældres uenigheder kan overvindes. Og endelig, hvordan og hvornår skal vi sætte grænser for børnene.

Fælles ansvar for opdragelse
Nogle forældre synes sikkert, at farens arbejde med opdragelse er større end moderens, fordi faren har drengene, og moren har pigerne med deres gode opdragelse. Men det kan være, at moren både har pigerne og drenge, og det er meget hårdt for hende.

Deltagerne var enige om, at skilsmisser og ondsindede tanker om ansvar for børneopdragelse skal undgås. Skilsmisse er hårdt for børnene og den enkelte forælder. Forældrene skal være mere sammen om opgaverne med opdragelsen, lød det på workshoppen.

”Børnene er også en del af familien, og vi skal lytte mere til, hvad de siger og ønsker. Så kan man bedre forstå hinanden i familien. Børnenes gode fremtid afhænger af, at begge forældrene giver den bedste opdragelse og bedste omsorg. Forældrene er jo forbilleder for deres børn,” siger Awil Ade efter workshoppen.

Deltagerne diskuterede også forældrenes integration i det danske samfund:

”Hvis man ikke har forståelse for det danske samfund, så er det meget svært at forstå ens eget ansvar og grænse. Men hvis man passer godt på sin familie, så får man en bedre forståelse for samfundet,” refererer Awil Ade efter workshoppen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.